Hungary

Koszos a budapesti levegő,

A csütörtöki időjárás miatt tisztulhat a budapesti levegő, szombattól viszont növekedhet az aeroszolszennyezettség. Szmoghelyzetről még nincs szó. Az NNK térképe szerint tizenkét városban magas a szállópor-tartalom.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi előrejelzésének megfelelően keddtől nőtt, szerdára pedig magas szintre emelkedett az aeroszolszennyezettség Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint csütörtökön a csapadékos, szeles időjárás hatására csökkenhet a káros anyagok szintje a levegőben; pénteken és szombaton napközben alacsony marad a légszennyező anyagok koncentrációja, majd szombat estétől várhatóan ismét növekedés kezdődik. Következő hétfőn és kedden nem várható változás az időjárásban, így továbbra is magas marad a légszennyező anyagok koncentrációja. A jelenlegi budapesti levegőminőségi helyzet még nem jelenti a korábban megszokott, jogszabályok szerinti szmoghelyzetet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképe szerint tizenkét településen kifogásoltható levegő a szállóport-tartalom miatt. Ezek: Budapest, Tököl, Vác, Székesfehérvár, Várpalota, Szeged, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Putnok. Az NNK már a múlt héten felhívta a figyelmet, hogy a fűtési szezon hatására nő a légszennyezettség.

Football news:

Maradona is a major figure in the life of Director Paolo Sorrentino. He believes that Diego saved his life, and calls the Argentine his guide to the world of art
Barca presidential candidate farre: I want Messi to become the honorary President of the club. He will stay
Manchester United remain Interested in Dembele and may try to rent him from Barca in January
Solskjaer compared Fernandes to Ronaldo: Bruno has the same influence on Manchester United. The team is more important to him than he is
Villas-Boas on The Best: the Scandal that Tuchel did not enter the top 5 coaches. Bielsa won the championship
Tadic recognized as the best player of the week in the Champions League
Cheryshev contracted the coronavirus