Hungary

Kutyaviadal szervezőit fogták el Nyíregyházán

A Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a TEK segítségével fogták el az elkövetőket – közölte a rendőrség.

A tiltott állatviadal helyszíne egy Nyíregyháza külterületén lévő ingatlan volt. A rendőrök az állatviadal szervezőit és résztvevőit a tiltott tevékenység közben érték tetten. Az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására kialakított ingatlan használója, L. T. 46 éves nyíregyházi lakos szervezte és tartotta a tiltott állatviadalt, amelyen tevékenyen részt is vett. A nap első mérkőzésén harcoltatta egyik kutyáját, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult.

A gyanúsított kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. A tiltott állatviadal megszervezésére ezen ismerőseivel, ezúttal B. B. 42 éves kótaji lakossal közösen készült. Társa által hasonlóképpen tartott kutyákkal résztvevőként vagy bíróként, nézőként vettek részt az egyes küzdelmeken, amikre a nyomozás adatai szerint fogadásokat is kötöttek. 

A nyíregyházi nyomozók a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A rendőrség huszonöt kutyát lefoglalt, és gondoskodott elszállításukról, biztonságba helyezésükről. Lefoglaltak még az állatok harcra történő felkészítéséhez használt különböző eszközöket, így futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszer készítményeket, és a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Football news:

Ex - Liverpool defender Flanagan is close to a move to Poland's Jagiellonia
Rodgers on 2-0 with Southampton: Should have scored more. Leicester are 2nd in the Premier League
Real Madrid may call up Castilla's top scorer Hugo Duro due to Jovic's departure
Covid at Ruiz's. The midfielder will not play for Napoli against Juve in the Italian Super Cup
Lampard on Hudson-Odoi: Callum is in great shape and will definitely get playing time
Agent: Cheryshev is not going to leave Valencia. The coach trusts him
Bayern gave the midfielder Dayak Union on loan with a buyout option