Hungary

Kutyaviadal-szervezőkön ütött rajta a TEK

A gyanúsítottak élet-halál harcra tenyésztették, tréningezték, és képeztek a kutyákat.

Kutyaviadalok szervezőin és résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ bevonásával a rendőrök szombat reggel egy Nyíregyháza külterületén fekvő ingatlanon. Tettenérték őket.

A rendőrség közleménye szerint az ingatlant az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására alakították ki. A viadalt annak használója, a 46 éves nyíregyházi L. T. szervezte és tartotta meg. Az ő egyik kutyája volt a nap első mérkőzésének egyik szereplője, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult.

A rendőrség szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi a kifejezetten a viadalokra tenyésztett és vásárolt kutyákkal olyan kegyetlenül bánt már a felkészítésük során, hogy azok még a harc előtt megsérülhettek, esetleg el is pusztulhattak.

A férfi hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi oldalakon keresztül került kapcsolatba, velük szervezte a tiltott viadalt. A szombati eseményre a 42 éves kótaji B. B.-vel közösen készült. Az ismerősök – hasonlóképpen tartott kutyáikkal – résztvevőként, bíróként, nézőként voltak jelen a mérkőzéseken, amelyekre fogadásokat is kötöttek.

A rendőrök a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Emellett lefoglaltak 25 kutyát, és gondoskodtak a biztonságba helyezésükről. Olyan eszközöket is lefoglaltak, amelyeket az állatok felkészítéséhez használtak, köztük futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszerkészítményeket, továbbá a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat.

Football news:

Nepomnyashchy against reducing the RPL to 12 clubs: Russia is not ready to sacrifice a large number of fans
Wolverhampton loan Willian Jose from Sociedad with a buy-out option
AC Milan are close to loaning Tomori to Chelsea with a 20+ million euro buy-out option
Spartak about fans convicted for fighting at Euro 2016: Fedun personally helped them financially
Lewandowski updated the Bundesliga record by scoring 22 goals in the 1st round
Flick on Bayern: Our goal is to stay on top
Goalkeeper Alcoyano has 10 saves in the match with Real Madrid. Most of all in the season among the rivals of Madrid