Hungary

Lazítás Romániában a maszkviselésen

Romániában, ahol sok helyen már az utcára lépéskor is kötelező maszkot viselni, egyes településeken enyhítették a szabályt.

Dohányzás, étkezés és sportolás idejére levehető a maszk azokon a településeken, ahol kötelező a védőeszköz használata az utcákon és köztereken is - lazított a romániai országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a szabályon a Maszol tudósítása szerint. Több erdélyi megyeszékhelyen és tucatnyi városban már a lakásból kilépve kötelező feltenni a maszkot, mert a fertőzési ráta ezeken a településeken meghaladta a kritikus 3-as értéket.

A módosítás értelmében a CNSU valamelyest enyhített a szigorításon. E szerint közterületen levehető a maszk dohányzás, élelmiszer és folyadékok fogyasztása, illetve sportolás idejére. Fontos azonban, hogy az illető a gyalogosok forgalmán kívül, a járókelőktől legkevesebb kétméteres távolságra tartózkodjon.

Football news:

Neuer - best goaltender in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool are Interested in 21-year-old Leipzig defender Konate
Niko Kovac: I'm Waiting for Golovin to return. But it might be better to wait another week or two
Suarez's Italian language examiners were suspended for 8 months. An investigation is underway against the Director of Juve Paratici
Zinedine Zidane: I Never felt untouchable at Real Madrid. Criticism is normal
Marca made a Grand Declaration of love to Ramos. On the front page-100 reasons to extend Sergio's contract with Real Madrid
Manchester United can invite Tuchel. The coach of PSG is Interested