Hungary

Lehoczky Zsuzsa megkapta a Nemzet Színésze címet

A megtisztelő címet Vidnyánszky Attila adta át.

Vasárnap este átvette a Nemzet Színésze címet Lehoczky Zsuzsa Vidnyánszky Attilától, a Nemzeti Színház főigazgatójától a Rómeó és Júlia című dráma előadása után a Nemzeti Színházban.

©

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Szegeden született 1936. július 18-án. Pályáján már tizenegy évesen elindult, táncosként a Szegedi Nemzeti Színházban, majd játszott a kaposvári Csiky Gergely Színházban. 1957 és 1962 között ismét a Szegedi Nemzeti Színház tagja lett. 1962 óta a Budapesti Operettszínház művésze. Pályája során olyan művészek mellett játszott, mint Honthy Hanna, Feleki Kamill, Latabár Kálmán és Rátonyi Róbert. Máig fellép az Operettszínházban: Cecília hercegnőt játssza a Marica grófnő című előadásban.

©

Mint ismert, május 11-én, a Nemzeti Színházban találkoztak a nemzet színészei: Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza a színház igazgatói irodájában választották meg a Törőcsik Mari elhunytával megüresedett helyre a nemzet színészét. Almási Éva, Csomós Mari, Cserhalmi György és Máthé Erzsi személyesen nem tudtak jelen lenni, ezért ők telefonon kapcsolódtak be a választásba.

Lehoczky Zsuzsával a hírt Vidnyánszky Attila közölte. A színésznő nem sokkal később beszorult egy liftbe, amikor egy tévéfelvételre tartott, de a tűzoltók gond nélkül kiszabadították.

©

Football news:

Sevilla demands 80 million euros for Kunde and does not want Chelsea to include players in the deal
Director Sassuolo about Locatelli: We are waiting for an adequate offer. Otherwise, he will stay
Venice has introduced a new form. It is inspired by the architecture of the city
Borussia has extended the contract with Daud until 2023
The Green Room podcast is back! Euro and money: who made a business car out of the championship and how?
The goal of the forward of Porto Taremi through himself in the Champions League was recognized as the best in the 2020/21 season
Adriano-gymnast Biles: God will forgive all these bad people. It's not fair that they are so hard on you