Hungary

Lengyel pénzügyminiszter: a V4-ek az EU motorjává válnak

A kelet-közép-európai régió és különösen a V4-ek a legjobb úton járnak, hogy az Európai Unió egyik legfontosabb gazdasági motorjává váljanak, mondta a hirado.hu-nak adott interjúban Tadeusz Koscinski lengyel pénzügyminiszter, amit az MTI szemlézett. Megjegyezte: a visegrádi országok gyors gazdasági fellendülése nagyban függ az együttműködéstől. Jelezte: a digitális gazdaságot érintő globális minimumadóztatás kiemelt figyelmet érdemel. Csak az európai országok közötti hatékony együttműködés képes kezelni ugyanis az áfacsalást és az adómegtagadást.

Minimálbér: a V4-ek között Szlovákia viszi a prímet

Ebben a csoportban Magyarország sereghajtó.

A koronavírus utáni fellendülés a pénzügyminiszter szerint lehetőséget adhat a gazdaságok újjáépítésére. Koscinski hangsúlyozta: a lengyel kormány az innovatív és egyre inkább digitalizált üzleti modellekre összpontosít.

A tárcavezető rendkívül fontosnak tartja a mesterséges intelligencia, az e-kereskedelem, a robotika és a kiberbiztonság fejlesztésében is a kooperációt a V4-ek között.

Orbán Viktor: Ha magyarnak születtél, küldetésed európai jelentőségű

A kormányfő véleménycikkben fejtette ki nézeteit a V4-ek együttműködéséről.

A miniszter utalt a "Solidarnosc" Központi Közlekedési Csomópont és a Via Carpathia útvonal fejlesztésére, amelyek megerősítik a légi és közúti közlekedés hozzáférhetőségét az egész kelet-közép-európai régióban. Magyarország a lengyel befektetések ötödik legnagyobb külföldi célpontja, a befektetések összege 2019 végén 1,3 milliárd eurót tett ki.

Football news:

Kane injured his ankle in the match against Everton
Kane became the record holder for the most goals in the Premier League for players without a title, beating Fowler
Ancelotti's 2-2 win over Tottenham: One of Everton's best home games. The fate of entering the European Cup will be decided in the last game
Mourinho on Pogba's words about him: I don't care what he says. Not Interesting
Mourinho on Everton penalty: No comment. Having experience, I just laugh at such moments
Kane came out on the 7th place in the list of the best scorers of the Premier League. He has 164 goals
Yaya Toure sent Guardiola a letter of apology: I am waiting for a very long time for a response