Hungary

Ma debütált a Siemens Energy a tőzsdén

Jelentős eséssel indult a Siemens Energy, a Siemens német ipari konglomerátum energia üzletágának kiszervezésével létrehozott vállalat első napja a frankfurti tőzsdén - írja az MTI a dpa-ra hivatkozva.

A német anyavállalat tavaly májusban döntött arról, hogy leválasztja az energia és gáz üzletágat, majd a tőzsdére viszi az új vállalatot. A kibocsátási ár részvényenként 21,60 euró volt.

Első napján, hétfőn 22,01 eurós árfolyamon indult a kereskedés a részvényekkel, amely alapján az új vállalat piaci tőkeértéke 16 milliárd euróra rúg.

A kereskedés során 19,21 és 22,98 euró között mozgott az árfolyam, ami azonban messze elmarad a 24-30 euró közötti várakozásoktól.

A berlini székhelyű Siemens Energy, amely gázturbinákat és energiaátvivő rendszereket gyárt, és 67 százalékos részesedéssel bír a Siemens Gamesa szélturbina gyártó vállalatban, több mint 90 országban 91 ezer munkavállalót foglalkoztat. Termékei segítségével állítják elő a világon felhasznált elektromos energia egyhatodát.

Elemzők szerint legalább október közepéig kell várni ahhoz, hogy az amerikai General Electric és a japán Mitsubishi Heavy Industries riválisának számító Siemens Energy árfolyamáról kialakuljon az első valós értékelés.

Az UBS svájci bankház elemzői arra számítanak, hogy a Siemens Energy piaci tőkeértéke 26 eurós árfolyam mellett 18,8 milliárd euróra emelkedik jövőre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Football news:

Real Madrid beat Barcelona by wins in full-time official matches-97 vs 96
Lampard on the episode with Maguire and Aspilicueta: a Clean penalty in favor of Chelsea
Solskjaer on the draw with Chelsea: Equal game. But I felt that if there is a winner, then Manchester United
Hans-Dieter flick: Bayern played great defense and didn't let Eintracht do much
Ajax with the score 13:0 beat Venlo. This is the biggest win in Eredivisie history
Messi doesn't score for Real Madrid after Ronaldo left for Juve. In the last Clasico before the transfer, they both scored
Sergio Ramos: Clean penalty, I was grabbed. It is unfair to judge the referee