logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Macron korlátozná, mennyi turista mehet egyszerre a Mont Blanc-ra

Emmanuel Macron francia elnök azt ígérte, hogy a francia kormány 2020-ban többet fog tenni a környezetvédelemért, és megvédi a Mont Blanc-t a túl sok turistától.

Környezetvédők sokszor kritizálják, hogy egyre több turista érkezik Európa legmagasabb hegyére, és rengeteg szemetet hagy maga után. A francia kormány bejelentette, hogy év végéig védett természetvédelmi területet hoznak létre a Mont Blanc körül, és szabályozni fogják, mennyien mehetnek fel a hegyre, főként nyáron, írja a BBC.

A Mont Blanc-nál van Franciaország legnagyobb gleccsere is, ami drasztikusan veszített méretéből az elmúlt években. „Ennek a gleccsernek az olvadása vitathatatlan bizonyítéka a globális felmelegedésnek” – mondta a francia elnök.

Macron szerint a biodiverzitásért folytatott harc a saját túlélésünkért is folyik, és bejelentette, hogy létrehozták a Francia Biodiverzitási Hivatalt.

Az új lépések között van, hogy júliustól a közszférában dolgozóknak évi 200 eurós bónuszt (kb. 67 ezer forint) adnak majd, ha kerékpárral vagy más módon környezettudatosan járnak munkába.

A kormány júliustól nem fog többet egyszer használatos műanyagból készült termékeket venni. A minisztereket arra ösztönzik majd, hogy a nem sürgős utakra vonattal menjenek, a miniszterek autóit pedig elektromosakra vagy hibridekre cserélik. Macron is kap egy páncélozott hibrid járművet.

Themes
ICO