Hungary

Magyar fejlesztésű vírusmaszk teszi lehetővé a járvány alatti a munkavégzést

Elérte Magyarországot a koronavírus-járvány második hulláma. Azért, hogy ne kelljen az ország működését újból leállítani, fegyelmezett társadalomra, és modern eszközökre van szükség, amelyek biztonságosabbá teszik a mindennapokat. 

A magyar KC Struktur Kft. saját fejlesztésű, kényelmes és újrafelhasználható vírusmaszkja ebben segít, mivel a legveszélyesebb időszakban is lehetővé teszi a biztonságos orvosi ellátást, illetve bármilyen más munkavégzést – küldték közleményben lapunknak a fejlesztők. 

Magyar fejlesztésű vírusmaszk teszi lehetővé a járvány alatti a munkavégzést

Fotó: KC Virus Mask Team

Részletezték, hogy a jelenleg használatos maszkok közül még az FFP2-es, illetve az FFP3-as maszkok sem tudják teljesen kiszűrni a levegőben szálló vírusméretű, ultrafinom részecskéket. A KC Vírus Maszkját viszont a por és pollen szűrésére alkalmas maszkokkal ellentétben vírusok és baktériumok szűrésére is alkalmas, klinikailag tesztelt – a klinikai tesztekben a koronavírusnál is kisebb vírusokkal és baktériumokkal tesztelt vírusszűrő 99,9%-os eredményt ért el. Ez az érték a normál teszten szűrt részecskékhez képest harmincszor jobb eredményt jelent – filterrel látták el.

A szűrőnek köszönhetően a KC vírusmaszk még vírusos környezetben is biztonságos munkavégzést tesz lehetővé, akár kórházakban, akár otthoni betegápolásnál, vagy utazásnál zárt térben, tömegben. A pár száz forintba kerülő szűrők kórházi környezetben 24 óráig védelmet biztosítanak, és könnyen cserélhetőek. Ráadásul ebben a maszkban 40%-al könnyebb levegőhöz jutni, mint egy egyszerhasználatos FFP3-as maszkban, így a fejlesztők különösen ajánlják például orvosoknak, fogorvosoknak, közhivatalokban dolgozóknak, futároknak. A maszkok vélhetően októbertől lesznek elérhetők.

A maszk kialakításánál az egyik legfőbb szempont az volt, hogy ne legyen kényelmetlen és az anyaga se irritálja a bőrt. Hybrid szilikon illetve TPE, bőrbarát anyagból készült, így a hosszas viseléstől sem szenved sérülést a bőr, az arc vonalát követő tervezésnek köszönhetően pedig a maszk kényelmes viseletet biztosít. A maszkot viselés után nem kell kidobni, fertőtlenítő mosás után újra használható, így a környezetet sem terheli. A termék minden része újrafelhasználható anyagból készül, ráadásul a filtert sem kell megsemmisíteni, a KC Maszk-nak vissza lehet küldeni. Magas hőbírásának köszönhetően egyszerű fertőtleníteni

– részletezték. A KC Struktur Kft. egyébként mérnöki tevékenységgel, és építészettel foglalkozó cég, a tulajdonosok több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek fejlesztésben, illetve gyártásban is.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone