Hungary

Magyarország az egyik a világban, ahol az Xbox népszerűbb a PlayStationnél

A japánok konzolja ezt leszámítva szinte mindenhol keresettebb a konkurens Microsoft termékénél.

Érdekes adatokat közöl új felmérésében egy brit elemzőcég, melyet a Gamestar.hu szúrt ki: kutatásuk szerint 161 ország közül 148-ban a Sony játékkonzolja, a PlayStation a népszerűbb a konkurens Xbox-nál. Az adatokat Google keresések és a piaci részesedés alapján gyűjtötték be. A kutatók azt nézték, hogy országonként melyik eszköz tűnik dominánsnak, melyikre vágynak jobban a játékosok, a versenyt pedig sok helyen a PS nyerte.

Az adatokat országonkénti bontásban is közlik, e szerint Kínában és Új-Zélandon például inkább Xbox-pártiak a felhasználók, az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban viszont a PlayStationre voksolnak a játékosok. Ugyanez a helyzet a konzol “szülőhazájában”, Japánban is.

©

A Rise at Seven data listájára Magyarország is felkerült. A vizsgálat szerint mi inkább xboxos nemzetnek számítunk, noha a százalékok alapján nem valami nagy a különbség a két tábor között: a PlayStationre 48,36 százalék voksolt, a Microsoft konzoljára 51,64. A hozzánk közelebb eső Romániában viszont tetemes az eltérés, méghozzá a PS javára: a Sony konzolját 66,55 százalék választja, a másikat 33,45.

Az adatok alapján természetesen nem lehet azt mondani, hogy az újabb generáció harcát is a PS nyeri, azt ugyanis majd az eladások döntik el. Az előző modellekből egyébként szintén rengeteg fogyott, noha a játékosok egyértelműen a Sony termékét favorizálták jobban: a Playstation 4-ből világszerte 113,7 millió darabot adtak el, az Xbox One-ból 48,38 milliót. Ez a legfrissebb, októberi statisztika alapján készült kimutatás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Holand continues to insist that he is a monster. Fastest in the history of the Champions League scored 15 goals (and added 16)
Koeman on the victory over Dynamo Kyiv: We achieved our goal-we reached the playoffs
Solskjaer on 4:1 with Istanbul: Manchester United played intensely, enjoyed the match. We want to be 1st in the group
Forward Ferencvaros Troll Cristiano: celebrated a goal in his style. Ronaldo responded with a goal and a very angry look
Morata scored 5 goals in 4 games in the Champions League for Juve. His best result is 5 in 12 games in the 2014-15 season
Holand has scored 15 goals in the Champions League the fastest. 7 games better than the record
Ludicrous omission of the Champions League match: the Brugge forward did not want to transfer to the bus, and he was kicked out