Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Magyarországon sem találta a helyét az ukrán leukémiás fiú, egy erdőben találtak rá

Eszméletlenül talált rá egy mentőkutya a dunabogdányi erdőben arra a lekémiás fiúra, aki Ukrajnából menekült Magyarországra édesanyjával.

A 21 éves ukrán Illia, aki leukémiával küzd, az ukrán-orosz háború elől menekülve érkezett hazánkba édesanyjával, ám itt sem találta a helyét, így az egyetlen megoldást abban látta, ha eldobja magától az életet. A fiú begyógyszerezte magát, majd elindult a dunabogdányi erdőbe, mindeközben búcsúvideókat küldött az édesanyjának, aki keresni kezdte, út közben egy lovassal is összefutott, aki segített neki – írja a Bors.

A Kutyák Határok Nélkül Alapítványt is riasztották, akik azonnal keresni kezdték a fiút. Végül egyik kutyájuk, Daira talált rá a dunabogdányi erdőben, ekkor már eszméletlen volt.

Igazi csapatmunka volt! Annyit tudtunk, hogy a fiatal utoljára piros háztetőket látott a távolban, ezt mondta már kábán amikor utoljára el tudta érni telefonon a rokona

– mesélte Leczki Sarolta mentőkutya kiképző, a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány csapatkapitánya, és hozzátette, nem volt senkinek könnyű dolga, nagy volt az aggodalom, ráadásul a nagy meleg sem az embereket, sem a kutyákat nem kímélte.

Eszméletlen volt a fiú, nagyon rossz fizikai és pszichés állapotban találtak rá, pár órán múlt az élete. Azóta annyit tudunk róla, hogy van esély a teljes felgyógyulására, de szakemberre lesz nagy valószínűséggel szüksége. Ha nincs a keresőkutyás csapat és az önkéntesek, nem éli túl

– fejtette ki Leczki.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót! Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.