Hungary

Majdnem minden szervben találtak vérrögöket egy koronavírusos beteg boncolásakor

Majdnem minden szervben találtak vérrögöket Covid-19-ben elhunyt betegek boncolásakor – írja a ScienceAlert. A felfedezés azért jelentős, mert ez egy újabb bizonyíték a közismert kezdeti elképzeléssel szemben, miszerint a vírus csak a tüdőt támadja. A boncolásokat a New York-i Egyetemen végezték.

Míg a vírus megjelenésekor a még a tüdőgyulladáshoz hasonlították, mára már tudjuk, hogy a SARS-CoV-2 az egész testet károsíthatja, például vérrögképződést okozhat. Ezek stroke-ot, veseelégtelenséget, szívizomgyulladást és immunrendszeri zavarokat is okozhatnak.

Korábbi kutatások arra jutottak, hogy a vérrögök a nagyobb erekben alakulhatnak ki, valamint a tüdőben, a szívben, az agyban és a bőrön. Ez az új tanulmány rávilágít, hogy a kisebb erek is veszélyben lehetnek.

A boncolások során nemcsak vérrögöket találtak, hanem egy csontvelősejtet is, ami általában nem szokott a csontokon és a tüdőn kívül előfordulni. Találtak ilyet a vesékben, a májban, más szervekben és a szívben, ahol hozzájárulhatnak a vérrögképződéshez. A kutatók most a nagy csontvelősejtek és a kisebb erekben kialakuló vérrögök kapcsolatát vizsgálják.

Football news:

Daniel Sturridge: Returning to the Premier League is my priority. I'm more hungry for football than ever
In Valencia, a coronavirus was detected in two people
And yesterday we also played football. The Copenhagen Keeper made 13 saves, Lukaku scored in the drop, Brunu dragged Manchester United into the semi-finals
Daniel Sturridge: I was Bursting with excitement when I saw the Liverpool players celebrate the championship
Southampton midfielder Schweinsteiger passed the examination before transfer to Tottenham
Jurgen Klopp: Tsimikas will fit perfectly in the Liverpool dressing room
Gradecki about the departure Bayer: Very disappointing. Let's try to win the Europa League next season