logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Már 22 halottja van a törökországi földrengésnek

Péntek óta legalább 22 ember vesztette életét a törökországi földrengés következtében - írta meg a BBC.

6,8-as fokozatú rengés pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor (közép-európai idő szerint 18 óra 55 perckor) rázta meg Délkelet-Törökországot. A legsúlyosabb helyzet Elazig és Malatya tartományokban volt, az előbbiben 18, az utóbbiban pedig legalább négyre teszik a halottak számát.

Mivel a hatóságok több mint 200 utórengést rögzítettek, ezért a lakók egyelőre nem mehetnek vissza a házaikba. akkor sem, ha azoknak látszólag nem történt semmi baja. Azok akiknek háza összedőlt, sátrakban húzzák meg magukat, amelyeket a mentőegységek és a hatóságok biztosítottak számukra. 

Néhány órával a földrengés után még csak 14 halottról és 57 sebesültről írt a török katasztrófavédelem, szombatra viszont 1000 főre emelkedett a sebesültek száma. Folyamatosan mentik az összedőlt házak alatt rekedt embereket, eddig 42 embert szedtek ki a romok alól, de 22 áldozatot még mindig keresnek.

A beszámolók szerint egy idős nőt 19 óra után sikerült élve kiszabadítani, de volt olyan áldozat is, aki miután maga alá temette egy összedőlt épület, felhívta a rokonait, és elmondta, pontosan hol találják meg. Egy ugyancsak romok alól kihúzott 12 éves kisfiú viszont később belehalt sérüléseibe.

Recep Tayyip Erdogan török államfő meglátogatta a földrengés által sújtott régiókat, és részt vett néhány áldozat temetésén. Áder János levélben fejezte ki részvétét az áldozatok családjának. Az államfőnek címzett levelében azt írta, hogy a magyarok szívből együtt éreznek az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmában, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak.

 A baráti török nép mind a mentésben, mind pedig a komoly károkat szenvedett települések újjáépítésében számíthat a magyar fél segítségére és közreműködésére"

- írta Erdogannak Áder.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Themes
ICO