Hungary

Már a földönkívüliek tulajdona sincs biztonságban a Földön

Nyoma veszett annak a furcsa monolitnak, amit a napokban találtak az USA Utah államában a sivatagban. A fém test a 2001: Űrodüsszeia című könyvben és filmben szereplő idegen monolitra emlékeztet, amely a történet szerint az emberi értelem külső forrása.

Eltűnt az a magas ezüst színű fém monolit az amerikai Utah állam sivatagából, amelyet tíz napja fedeztek fel vadjuhokat számláló kutatók, amikor helikopterrel a közelében szálltak - írja a CNN. A november 18-án felfedezett műalkotást november 27-én éjszaka lopták el ismeretlen tolvajok. A másik lehetőség, hogy az idegenek, akik a Földre hozták eljöttek érte, és hazavitték, de ez nem látszik nagyon valószínűnek.

Az illetékes földhivatal prózai közleménye szerint az illegálisan elhelyezett struktúrát, amire monolitként hivatkoznak, eltávolították. A hivatal nem nyúlt hozzá, mivel azt magántulajdonban lévő tárgynak tartja, amelyet a megfelelő ügymenetben kell eltávolítani a közterületről. A monolitról szóló találgatások szerint egy műalkotásról van szó, amelyet a 2001: Űrodüsszeia című könyv és film ihletett. A történet szerint ismeretlen felsőbbrendű földön kívüli lények monolitokat telepítenek a Földre és a Holdra, amelyek funkciója valamiféle közvetett intergalaktikus kommunikáció értelmes lények között.

A monolit eltűnése annyiban érdekes, hogy a hatóságok nem tették közé a helyét, mert el akarták kerülni a turistainvázió induljon a látványossághoz. Ugyanakkor többen állították, hogy bemérték a monolit helyét, sőt voltak olyanok, akik fel is keresték a műalkotást. Volt, aki eltévedt és a köves környezet nem éppen turistabarát, de akik ott voltak, azt mondták megérte az erőfeszítés, még akkor is, ha nem az idegenek hozták a Földre a monolitot.

Football news:

The Premier League is trying to ban hugs on the field. In vain - they increase team cohesion at the biological level, help to read the fear of the enemy
Koeman on Puyol: Such players will always be missed. He was charismatic and responsible
Aubameyang will miss the match with Southampton due to family reasons
Koeman before Rayo: The Cup is the shortest path to the trophy, but it did not get easier because of the relegation of Real Madrid and Atletico
Messi and his family take French lessons. Why teach him to go to the City? Canal+ journalist about the forward at PSG
Johnson on Lampard's resignation: In the world of results, it doesn't matter who you are - Mr. Chelsea or not
Alexander Golovin: Kovac is a competent specialist. Excellent work with him