Hungary

Maradnak az online misék, a megyéspüspökök maguk dönthetnek vidéken

DVAST20200426009

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés új szakaszába lépett az ország, így Budapesten és Pest megyén kívül vidéken mindenhol lazítanak a kijárási korlátozásokon. Megnyithatnak az üzletek, a kávézók és éttermek teraszai, az idősek bevásárlósávja viszont például megmarad.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az új helyzet miatt megújította korábbi, március 17-i rendelkezéseit: ebben még az állt, nem tartanak nyilvános szentmisét Magyarországon, a templomokban a papok maguk miséznek, a hívek otthonról kapcsolódhatnak be a szertartásokba. Az új közleményben arról írnak, hogy az új járványügyi szabályok mellett május 4-től új rendelkezéseket hoznak, pontosabban:

Emellett arra kérik a plébániai és a szerzetesközösségeket, hogy továbbra is tartsák meg folyamatos imáikat a járvány érintettjeiért. A rendelkezés Magyarország latin szertartású egyházmegyéire vonatkozik. 

Gyakoroljuk továbbra is a nagylelkűség erényét és különösen is figyeljünk egymásra 

- zárják. A közlemény egészét az Esztergom-Budapesti Főházmegye is megosztotta, a teljes szöveget alább lehet elolvasni:

(Borítókép: Mihályi Miklós plébános misét tart az autójukban ülő híveknek az előszállási Kisboldogasszony-templom előtt 2020. április 26-án. A plébános húsvétvasárnap óta tart autós miséket. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Football news:

Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team
17 - year-old Liverpool forward Elliott has signed a professional contract
Inter scored an 18-year-old refugee. In 2016, he sailed to Sicily from Africa on a rubber boat
General Director of the banner of Labor about the player who was hit by lightning: the Dynamics of recovery is positive,it will play
An autobiography about Modric's career will be published in Russian
Dani Alves on Ramos' foul: Real Madrid have taught us to do more than we are used to