Hungary

Másnap már forgalomba álltak a buszok és trolik, amiket letiltott a kormányhivatal

Csak a szükséges javításokat kellett elvégezni rajtuk, különben is, csak 46 járművet vizsgáltak meg. Erről a BKK vezérigazgatója beszélt a Népszavának, de az interjúban szó esett egyebek mellett a jegyárbevételekről, a buszbeszerzésről, az e-jegyről és a dugódíjról is

Összesen 46 járművet vizsgáltak, és a kifogásolt 40 százalék másnap, a szükséges javítások után munkába is állhatott, monta Walter Katalin, a Budapest Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a Népszavának adott interjúban arról, hogy a közelmúltban a kormányhivatal balesetveszélyesnek találta járműveik 40 százalékát.

Az igazgató jelezte, a BKV nem küld ki balesetveszélyes járműveket a forgalomba, de azért kénytelenek régi, és túl gyakran javításra szoruló járműveket futtatni, mert a kormány keresztbe tesz a fővárosi buszbeszerzéseknek. Egy éve várnak például a kormány jóváhagyására, hogy egy 30 milliárd forintos hitel révén 300 új buszt vehessenek.

Walter Katalin beszélt arról is, hogy a kampányoknak köszönhetően augusztusban jelentősen nőttek a közösségi közlekedés korábban visszaeső utasszámai. Az iskolakezdés után például a 2019-es jegyárbevétel 75 százalékos szintjére kapaszkodtak vissza, de így is 24 milliárdos jegyárbevétel-kieséssel számolnak idénre.

A 14 év alattiak ingyenes utazását jó szemléletformáló eszköznek tartja, szerinte ez havi szinten legfeljebb 80 milliós kiesést jelent, de az első adatok szerint ezt sem fogja elérni.

Az interjúban szó esik még a közbeszerzési bírságokról, amik gyanúsan gyakoriak, a BKK Futár-programjának megújításáról, ami folyamatban van, az e-jegyekről, ahol nyerhetőnek látják a pert, a Budapesti Fejlesztési Központ nyomulásáról, akikkel szakmailag nagy az egyetértés, a Gellérthegyi siklóról, a túlhiszterizált kommunikációs közegről és a dugódíjról is, amin jelenleg nem dolgoznak.

Football news:

Barcelona wants to sign Vlahovic from Fiorentina if they don't buy Holand (Gerard Romero)
Manchester United's new crisis: they lose even with Ronaldo, Pogba blames the defense, Sulscher admits mistakes
Brentford coach: Chelsea are very lucky. We dominated the last 30 minutes. He has 5 strokes!
Tuchel about 1-0 with Brentford: Chelsea were strong in the first 70 minutes and lucky in the last 20
Ronaldo has no effective actions in three consecutive Premier League games. Today he struck 3 shots, gave 31 passes and was offside 3 times
Why is Mehndi not nominated for the Golden Ball? Rüdiger about the goalkeeper's game with Brentford
The Salah-Mane-Firmino trio breaks up again: 5 goals for Watford, more than 16 Premier League teams have scored