Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Még mindig küzdenek Kóka Jánossal a telkéhez vezető út miatt a szomszédai

A volt SZDSZ-es minisztert egy lakó szerint a XII. kerületi önkormányzat is segíti.

* * * Ingatlanvásárláson gondolkodik?

A teljes futamidő alatt több millió forintot spórolhat egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelen, ha jól választ bankot. Hasonlítsa össze különböző pénzintézetek fix és változó kamatozású ajánlatait a hvg.hu és a Bank360 közös hitelkalkulátorával!

Lassan 15 éve húzódik az az ügy, amelynek a főszereplője Kóka János volt SZDSZ-es miniszter. A Blikk összefoglalójából kiderül, hogy a ma már üzletemberként tevékenykedő egykori politikus azért került konfliktusba a szomszédaival, mert a telke egy részét el akarta adni, amit csak úgy tehetett volna meg, ha elintézi a telekrész autós megközelíthetőségét, ezt azonban csakis a szomszédok területén át lehetne megoldani. Ők azonban a portál szerint attól tartanak, hogy Kóka így akar lecsippenteni egy darabot a telkükből.

Az ügybe közben beszállt a XII. kerületi önkormányzat is és a Blikknek nyilatkozó szomszéd, Hajnal Péter elmondása szerint a testület Kóka szövetségeseként tevékenykedik. Mint elmondta hiába döntött úgy a bíróság még 2011-ben, hogy az út kialakításáról meghozott határozatot vissza kell vonni, kilenc évvel később az önkormányzat a kérdéses terület kisajátításáról döntött és a környék négyzetméteráraihoz viszonyítva lényegesen kevesebb kártalanítási összeget számoltak fel. Ráadásul magántulajdont csak közcél érdekében lehetne elvileg kisajátítani és a szomszéd nem igazán érti, hogy miként is lehet közcélnak tekinteni Kóka magánútját.

A Blikk megkérdezte a volt politikust is, aki teljesen másképp látja a helyzetet, Kóka elmondása szerint az önkormányzat a telek megvásárlásakor az adásvételi szerződésben vállalta, hogy megközelítést biztosít a telek alsó részéhez, így a testület ebben az esetben nem tesz egyebet, minthogy teljesíti ezt a kötelezettségét. Kóka szerint Hajnal volt az, aki megközelíthetetlenné tette a telket azzal, hogy a saját területét elkerítette.