Hungary

Megkérdezték Rétvárit, hogyan készül a kormány az őszi iskolakezdésre, a válaszból csak a lényeg nem derült ki

Sikeres volt a tanéven kívüli digitális munkarend - üzente az LMP képviselőjének az Emmi parlamenti államtitkára.

Több ezer új számítógépet és digitális eszközt szállították ki a magyarországi iskolákba a koronavírus-járvány miatt elrendelt digitális oktatás ideje alatt – derült ki Rétvári Bence válaszából, melyet Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdéseire adott.

Hohn ugyan eredetileg öt kérdést nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumának az őszi iskolakezdés témakörében, de a tárca parlamenti államtitkára – Kásler Miklós nevében – inkább összevonta azokat, és egyben válaszolt.

Sok új részletet mondjuk ebből sem lehetett megtudni. Rétvári azt írta, a kormány bízik abban, hogy szeptember 1-én hagyományos tanévet tudnak majd kezdeni, de folyamatosan nyomon követik a járványügyi helyzetet, így előfordulhat, hogy indokolttá válik valamilyen intézkedés.

Rétvári megismételte az emberi erőforrások miniszterének korábbi kijelentését, vagyis az új munkarend szerinte is sikeres volt, amiben nagy szerepe volt a központilag biztosított digitális tananyagoknak, az Oktatási Hivatal módszertani ajánlásainak és a digitális infrastruktúrának.

„Jelenleg már mintegy 350 000 db személyes használatra alkalmas digitális eszköz érhető el a köznevelési intézményekben” – írta.

Hogy a hátrányos helyzetű diákok is tudjanak tanulni, Rétvári szerint több ezer új eszközt szereztek be, és ahol kellett, ott az iskolákban lévőket is kiadhatták személyes használatra.

Ami pedig a pedagógusok védelmét illeti, az államtitkár kiemelte, hogy amikor szükséges volt a személyes jelenlét – mint például az érettséginél – akkor a kormány biztosította számukra a védőeszközöket, vagyis a maszkot a kesztyűt és az iskolai fertőtlenítőszereket.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally