Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Megölette volna nagybátyját a szaúdi koronaherceg egy szaúdi tisztségviselő szerint

Mohammed bin Szalmán méreggyűrűt akart használni édesapja féltestvére ellen, hogy „megtisztítsa a trónt”.

„Kapok egy méreggyűrűt Oroszországtól, elég, ha kezet fogok vele és kész” – ezeket a szavakat használta Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg egy korábbi szaúdi tisztségviselő, Saad al-Dzsabri szerint. Al-Dzsabri a CBS-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a koronaherceg édesapja féltestvérének, Abdullah királynak a meggyilkoltatását fontolgatta 2014-ben, mert „pszichopata gyilkos végtelen erőforrásokkal, aki veszélyt jelent népére és a bolygóra is”.

Al-Dzsabri azt nem árulta el, hogy ő hogyan szerzett tudomást a merénylet tervéről, de azt igen, hogy Mohammed bin Szalmán unokatestvérének, Mohammed bin Najef herceget, az akkori belügyminisztert kérte arra, hogy gyilkolja meg a királyt.

Abdullah király 90 éves korában halt meg 2015-ben, utóda féltestvére Szalmán, Mohammed bin Szalmán édesapja lett, aki Mohammed bin Najefet nevezte ki koronahercegének. Bin Najefet 2017-ben váltotta az uralkodó fia, Najef pedig sajtóhírek szerint akkor házi őrizetbe is került.

Al-Dzsabri Kanadába menekült, amikor Bin Najefet őrizetbe vették. Elmondása szerint egy barátja 2018-ban arra figyelmeztette, hogy az új koronaherceg bérgyilkoscsapatot küld a nyakára alig néhány nappal azután, hogy Törökországban szaúdi ügynökök kivégezték és feldarabolták Dzsamál Hasogdzsit, a Washington Post publicistáját.

(Kiemelt képünkön Mohammed bin Szalmán látható.)