Hungary

Mégse jár a meleg párnak az esküvői torta

Pár éve óriási botrány volt abból, amikor a Colorado állami Lakewood városában, egy cukrász vallási okokra hivatkozva, nem készített esküvői tortát egy meleg párnak. Ahogy arról akkor írtunk, Colorado állam fellebbviteli bírósága elmarasztalta a cukrászt, és kilátásba helyezte, hogy pénzbírsággal sújthatja, ha hasonló eset a jövőben előfordul. 

Évekkel később, június negyedikén azonban a legfelsőbb bíróság megszavazta 7-2 arányban, hogy sérültek  alkotmányos jogai, amikor elmarasztalták a vallásos cukrászt. A bíróság kiemelte, hogy egyedi esetről van szó, ugyanis a per korábbi anyagát vizsgálva jutottak arra a következtetésre, hogy elfogult volt az ügyészség, és vallásossága miatt megkülönböztetésben részesült a férfi. 

A bíróság szerint mindenképpen azonos jogok illetik meg a meleg párokat, viszont fontosnak tartotta kiemelni, hogy amikor ezt bírósági keretek között vizsgálják, a vallási hátteret semlegesnek kell tekinteni, és nem pedig negatív címkeként használni, mint az szerintük ebben az esetben történt. 

Megszólalt a két bíró, aki a mostani döntés ellen szavazott. Mindketten azt mondták, hogy a pártól tisztán  szexuális orientációjuk miatt tagadták meg annak a terméknek az eladását, amit heteroszexuális pároknak eladnak, és éppen ezért teljesen abszurd a mostani ítélet. 

(BBC)

Football news:

Cristiano Ronaldo: I needed to score from a free kick to regain my confidence
After football, Buffon will return to school. He once faced prison for a false diploma
Ronaldo scored the first goal for Juventus from a free kick. There were 43 attempts
Ronaldo is the first in 59 years to score 25 goals for Juventus in Serie A in a single season
Sulscher on 5:2 with Bournemouth: I am happy with the energy of Manchester United and the goals scored. It was a match for the fans
Rashford on 5-2 with Bournemouth: it's Important to push on until the end of the season. Exciting time
⛔ This is the first League of Armenia was stopped because of dogovornjakah. Banned 5 clubs and 58 people (45-for life)