Hungary

Merkely Béla: ekkor jöhet a második hullám

Az ATV Híradójának nyilatkozott Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla: ekkor jöhet a második hullám

Merkely elmondta, jelenleg a négy nagy orvosi egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborja tudja elvégezni a legtöbb PCR-tesztet, de az állam csak augusztus 1-ig vállalja a tesztek költségét, utána a beutazóknak ezt maguknak kell fizetniük.

Azt tanácsolta, jobb, ha belföldön nyaralunk, mert hiába kapott például Horvátország zöld besorolást, ez a lista valószínűleg folyamatosan változni fog, ahogyan a vírushelyzet is folyamatosan változik a szomszédos országokban.

Merkely szerint ez még nem a második hullám, a környező országokban azért nőhetett meg ennyire a fertőzöttek száma, mert sok helyen már akkor megkezdődött a korlátozó intézkedések lazítása, amikor a betegszám még nem volt kellően alacsony.

A rektor úgy véli, szeptemberben érkezhet meg a második hullám, ekkor ugyanis elkezdődik az iskola, sokkal többen mennek munkába, és a hűvösebb idő miatt sokkal többet tartózkodunk majd zárt térben, ami kedvez a vírus terjedésének. Ráadásul ekkor jön el a felső légúti fertőzések szezonja is.

Football news:

The second goal of Barca is pure magic of Messi: lying down (!) scratched the ball in the fight with 3 defenders and hit the far one
Messi scored the 27th goal in the matches of the 1/8 final of the Champions League. Ronaldo has 2 goals less
Messi has scored 35 goals for clubs in the Champions League – two more than Ronaldo
Lewandowski scored in 7 consecutive Champions League games. Only Ronaldo, Cavani and van Nistelrooy managed it
Langle scored Barcelona's 1st goal in the Champions League. In the fight for the ball, he pushed a Napoli player
Lewandowski scored his 12th goal in the Champions League. He leads the list of scorers
Paratici about Pirlo in Juve: A very natural decision