Hungary

Microsoft-igazgató: Jön a "következő generációs Windows"

A Microsoft egyik legfontosabb embere is megerősítette, hogy készül valami a cég háza táján, aminek az oprendszerekhez van köze.

A Microsoft operációs rendszerének részlegét vezető Panos Panay szavait érdemes komolyan venni, hiszen ő biztosan tudja, milyen újdonságokkal kívánja bővíteni a redmondi cég saját szoftvereit. Az igazgató most arról beszélt, hogy a vállalat hamarosan bemutatja a “következő generációs Windowst”.

Panay azt nem közölte, mit ért következő generáció alatt, de annyit elárult, hogy ő személy szerint “már nagyon fel van csigázva”. Az elhangzottakat a Windows Central ismertette, amely rögtön találgatásokba kezdett. Igaz, olyan sok lehetőség azért nincs: Panay nagy valószínűséggel vagy a Sun Valley nevű Windows-frissítésre vagy a kétképernyős eszközökhöz kitalált, de laptopokhoz is elérhetővé váló Windows 10X-re gondolt.

Panos Panay a Microsoft egyik korábbi sajtóeseményén.

©

A kettő közül a Sun Valley az érdekesebb, hiszen ezt még egyáltalán nem láthatta a közönség. A munka a szóbeszédek szerint a Windows 10 grafikai átalakításáról szól, aminek eredményeként egy sokkal letisztultabb, modern külsejű szoftvert kapnak majd a felhasználók. A frissítés az eddig megjelent információk alapján ingyenes lesz.

Panay sejtelmesen arra is utalgatott, hogy a Microsoftnál elég gyakori, hogy a fontosabb dolgoknak bemutatót szerveznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

I don't think Barcelona is any better. Koeman on the fight for the La Liga title with Real Madrid, Atletico and Sevilla
Koeman on Minges: In Barca, you should always play actively. Pedri, Araujo also played below their level
Ronald Araujo: For Barca, all matches are finals. We won Getafe-this is the main thing
Messi gave a penalty to Griezmann with a double against Getafe-Antoine scored
Barcelona won 7 of the last 8 La Liga matches-lost to Real Madrid
Semin about the Super League: European football has the fairest traditions
Agnelli and Ceferin were preparing a joint statement because of the rumors about the Super League. The head of Juve turned off the phone before the announcement of the tournament