Hungary

Milliárdokat fizet az Egyesült Államok, ha valaki jelent nekik egy külföldi hackert

A Külügyminisztérium nyomravezetői díjat ajánlott fel annak érdekében, hogy semmi se veszélyeztesse az elnökválasztás tisztaságát.

Kevesebb mint 100 nap van hátra az amerikai elnökválasztásig, s az amerikai hatóságok a következő hónapokban fokozott figyelemmel igyekeznek megakadályozni, hogy külföldi hackerek próbálják meg befolyásolni az eredményt.

Ennek érdekében az amerikai Külügyminisztérium most felhívást tett közzé: akár 10 millió dollárt, vagyis átszámítva körülbelül 2,9 milliárd forintot adhat annak, aki használható információval rendelkezik a választás kimenetelét befolyásolni próbáló hackerekről. Egész pontosan

az olyan személy azonosításával vagy tartózkodási helyével kapcsolatos információt várnak, aki bizonyítottan egy külföldi kormány által támogatott hackerként igyekszik megzavarni a választás tisztaságát.

©

A hatóság szerint ennek már most látszanak jelei. A The Verge beszámolója szerint februárban már tapasztaltak olyan mozgolódást, amely során orosz hackerek Donald Trump újraválasztását igyekeztek elősegíteni. Ezzel egy időben szintén orosz hackerek a versenyből már kiszállt demokrata elnökjelölt-aspiráns Bernie Sanders kampányát is elkezdték tolni.

A külügyminisztérium lépése különösen fontos most, a koronavírus-járvány miatt ugyanis elképzelhető, hogy egyébként is fel fog borulni a szavazás jól megszokott menete. A járvány megelőzése érdekében minden bizonnyal több államban csak levélben engedélyezik majd a voksolást, hogy ezzel csökkentsék a fertőzés terjedésének kockázatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Safonov, Chalov and Magkeev were called up to the Russian U21 team for the matches against Estonia and Latvia
Khabib was ranked seventh in the ranking of the best-selling athletes of 2020. First place for Messi, second — for Ronaldo
Dzeko to the Juventus referee: it's always the same with them
Rhodri about 2:5 with Leicester: they were lucky. Football was unfair to Manchester City
Koeman changed the Barca scheme: it seems that the attacking stars and Frankie De Jong have become more comfortable (but we will not overestimate the result)
Stefano Pioli: I Am happy with Tonali and Braim's performance. They can help Milan a lot
Manchester City bought Ruben Dias for 68 million euros and sold Otamendi to Benfica for 15 million