Hungary

Módosít a szabályzatán a YouTube, és ennek sokan nem fognak örülni

Egyszerre két olyan dolgot is bevezet a YouTube, ami miatt az eddiginél jóval több hirdetést láthatnak majd a felhasználók.

Az, hogy a YouTube legfőbb bevételi forrása a hirdetésekből származik, valószínűleg senkit sem lep meg, ahogy az is köztudott, hogy a tartalomgyártók a reklámok megjelenítése után részesülnek ebből a bevételből. Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy milyen praktikákkal lehet maximalizálni a részesedést.

Az egyik ilyen trükk, hogy 10 percesnél hosszabb videót kell készíteni a platformra. A YouTube szabályzata szerint ugyanis ezeknél az anyagoknál már a videó közepére is lehet tenni hirdetést. Ezt rengeteg tartalomgyártó ki is használja, hiszen minél több a megjelenő reklám, annál több a részesedés is.

[Próbálja ki: ha ezt a karaktert beírja a YouTube-videó linkjébe, eltűnnek a reklámok a videóból]

A 9to5Google szerint ez a szabályzat még ebben a hónapban megváltozik majd. A lap szerint a YouTube arra készül, hogy a 10 perces limitet leviszi 8 percre, így már a rövidebb tartalmakkal is több pénzt kereshetnek a videósok. Jön azonban egy másik változás is, ami valószínűleg hamarabb feltűnik majd a felhasználóknak.

©

A YouTube ugyanis a szabály módosításával párhuzamosan átállítja azt a kapcsolót is, ami a videó közepére is tesz reklámot. Ezt jelenleg a felhasználóknak kell megtenniük, ha azt akarják, hogy plusz pénzhez jussanak, ám hamarosan elég lesz csak feltölteni a videót, engedélyezni a reklámok megjelenítését, és már élesedhet is az anyag.

[Idegesítik a hirdetések a YouTube-videókban? Ezzel a bővítménnyel letilthatja őket]

A változás visszamenőleg is érvényes lesz, tehát ha valaki nem szeretné, hogy egy adott videójában legyenek a tartalom közepére beillesztett hirdetések, akkor azt saját kezűleg kell majd kikapcsolnia.

Felhasználói oldalról a fenti két változás egyetlen dolgot jelent: még több hirdetést. Amellett ugyanis, hogy az eddigieknél több videó lesz alkalmas arra, hogy reklámok szakítsák félbe, lényegében minden ilyen tartalomnál találkozhatunk majd a plusz hirdetésekkel. Ha volna egy tippünk, azt mondanánk: a tartalomfogyasztók ennek nagyon nem fognak örülni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Gradecki about the departure Bayer: Very disappointing. Let's try to win the Europa League next season
Barella about 2:1 with Bayer: We put to shame Inter's critics who doubted our unity
Tony about Pirlo at Juventus: Pogba would be the perfect gift for him. Andrea will start building the game from midfield
Solskjaer on Manchester United's victory: We reached the third semi-final of the season and now we want to reach the final
Mata on Manchester United's victory: The team is physically exhausted. It's not our best match, but it's important to win now
Bas Pro 1:2 from Inter: after the opening 20 minutes, Bayer entered the game. I believed that we could do something
Conte on 2:1 with Bayer: When a coach sees such dedication, he is always happy