Hungary

Müller Cecília sajtótájékoztatót tart a migrációs nyomásról

Úgy tűnik, újra megpróbálják összekapcsolni a migrációs és a koronavírus témáját.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a tavasszal napok alatt lett a magyar közélet egyik legismertebb alakja. Az operatív törzs sajtótájékoztatói a mémgyárosok kedvencei lettek, Müller már a fiatal szülőket újabb gyerek vállalására ösztönző füzetnek is az egyik reklámarca lett, és az is csak a kötekedő újságírókat zavarta, hogy az életrajzát csak közérdekű adatigénylésre voltak hajlandóak kiadni.

Most azonban egészen új szerepben mutatkozik be:

sajtótájékoztatót tart a megnövekedett migrációs nyomásról.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt 11 órára hirdetett meg sajtótájékoztatót a röszkei határátkelőhöz, ahol Müller Cecília és Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes beszél. A meghívó szerint a rendezvény témája „megnövekedett migrációs nyomás és az augusztus 5-én éjjel történt események a magyar-szerb határon”.

A kormánypropaganda a járvány kezdetén megpróbálkozott már azzal, hogy a migrációra fogja a koronavírus megérkezését – akkor több iráni diákot is kitoloncoltak az országból. Apró szépséghiba, hogy ők teljesen legálisan tartózkodtak az országban, azóta pedig csendben megszüntették a velük szemben indult büntetőeljárásokat is. A kormánymédia most újra arról ír, hogy migránsok támadták meg a magyar határt, a mai Magyar Nemzet pedig arról értekezik, hogy a járvány enyhülése növeli a bevándorlást. Ma egyébként annyi új fertőzöttet diagnosztizáltak az országban, mint május vége óta egyszer sem.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally