logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Nagy a baj az állatkert új Biodómjával: hiányzik a pénz, és az állam már adott 45 milliárdot rá, több nincs

A Biodóm építésére már biztosított plusz forrásokat a kormány - mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs.

(A legfrissebb hírek itt)

Fürjes Balázs azt mondta, Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója hozta nehéz helyzetbe az országot. Volt egy jó szakmai elképzelése, a Biodóm megépítése, amivel megkeresték a kormányzatot, támogatásért. A kormány szívesen támogatta a teljesen fővárosi tulajdonú intézmény terveit. Egy év múlva Persányi kérte a támogatás megemelését, és azt ígérte, hogy több árnövekedés már nem lesz - írja az infostart.hu.

A kormány adott összességében 45 milliárd forintot, de többet nem tud adni. A közbeszerzésekbe sem szólt bele, mindent az állatkert intézett, önállóan. Most pedig a kormány azt hallja karácsony Gergelytől, hogy hiányzik még 20 milliárd forint.

Mi tehetetlenek vagyunk. Rengeteg eszköze van a fővárosnak, minden eszköz az állatkert vezetésének kezében van

– mondta az államtitkár, hozzátéve, ha a kormány ilyen helyzetekben állandóan, újra és újra pénzt adna, hamar kiürülne a büdzsé.

Themes
ICO