Hungary

Nagy-Britanniában kétszer erősebb lehet a koronavírus-járvány újabb hulláma

Nagy-Britanniában kétszer erősebb lehet a koronavírus-járvány újabb hulláma a télen, ha úgy nyitják meg az iskolákat, hogy közben nem javítanak a tesztelési és a kontaktkutatási rendszeren – áll egy kedden közzétett tanulmányban.

Az Egyesült Királyságban márciusban zártak be az iskolák, leszámítva a kulcsfontosságú munkát végző dolgozók gyerekeit, és júniusban nyitottak meg ismét kis számú tanulónak. Jelenleg minden gyereknek nyári szünideje van. A kormány azt szeretné, ha szeptember elején valamennyi tanuló visszatérne az iskolába, Boris Johnson kormányfő ezt nemzeti prioritásnak nevezte – írja az MTI.

A London University College és a Londoni Higiénia és Trópusi Orvostani Főiskola modellezte az iskolák újranyitásának a hatását a fokozatosan enyhülő társas távolságtartási intézkedések hatásával kombinálva.

Ha az iskolák teljes tantervi nyitva tartással működnek, a COVID-19 tüneteit mutató páciensek 75 százalékát kell diagnosztizálni és elkülöníteni, és kapcsolataik 68 százalékát kell feltárni a Lancet Child and Adolescent Health című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

A tanulmány fő szerzője, Jasmina Panovska-Griffiths szerint jelenleg a brit szűrési és kontaktkutatási rendszer mindössze a pozitív esetek kapcsolatainak 50 százalékát tárja fel.

A tanulmány szerint a járvány újabb hullámának csúcsa 2020 decemberében várható, és a mértéke várhatóan az első hullám 2-2,3-szorosa lesz.

Több mint 46 ezer ember halt meg Nagy-Britanniában eddig a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség szövődményeiben. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint a fertőzöttek száma kedd estig meghaladta a 307 ezret.

A magyarországi második hullám kilátásairól ebben a cikkben írtunk, bemutatva egy magyar tanulmányt, amely szintén modellezte a hazai iskolabezárások lehetséges hatását a járványra.

Football news:

Barcelona announced Suarez's move to Atletico
Barcelona will receive 2 million euros for the transfer of Suarez in the seasons when Atletico reaches the 1/4 finals of the Champions League
Chelsea's newcomers came off in the League Cup: Havertz scored a hat-trick (the first of his career), Chilwell an assist, Silva played an hour
Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League
Ruediger - Barcelona's priority transfer target
Arsenal have won 6 matches in a row
Inter midfielder vesino is In talks with Napoli. He was offered to Zenit