Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nagy lépés a Huaweinek: leokézták Európában a rendszert, ami a telefonjain mutatja a reklámokat

A digitális marketing és hirdetési ökoszisztéma európai szervezete, az IAB jóváhagyta a Huawei Ads akkreditációját, így a kínai technológiai vállalat hirdetési rendszere is bekerült az Európában elismert hozzájárulás-kezelési platformok (Consent Management Platform – CMP) közé.

Az IAB Europe európai hirdetési szervezet több száz médiumot, technológiát és marketingcéget tömörít, célja, hogy kereteket, szabványokat és iparági programokat nyújtson a digitális marketing és hirdetési iparág számára. Az iparági szabványok kidolgozása és az automatizált hirdetések során az adatfelhasználás átláthatóságának garantálása érdekében az IAB Europe elindította az átláthatósági és beleegyezési keretrendszert. A vállalatoknak meg kell felelniük az adatvédelmi és biztonsági követelményeknek, és át kell menniük az IAB megfelelőségi ellenőrzésein, mielőtt ebbe belekerülhetnek.

A keretrendszerhez való csatlakozás jelentős lépés a Huawei számára, olvasható a vállalat közleményében, mert ezáltal az európai hirdetési ökoszisztéma részéve válhat. Ez számos előnnyel jár, a többi között lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy személyre szabott ajánlatokat tegyenek a Huawei saját felületein, például a gyártó telefonjainak alapértelmezett böngészőjében, vagy digitális asszisztensében.

A megfeleléssel továbbá a hirdetőknek lehetőségük lesz bevételeik növelésére, valamint a felhasználói adatok is magas szinten védetté válnak.

A hozzájárulás-kezelési platformokat a vállalatok arra használják, hogy dokumentálják és kezeljék a felhasználók beleegyezését, mielőtt olyan online forrásokból gyűjtenek, osztanak meg vagy értékesítenek felhasználói adatokat, mint például cookie-k, beágyazott videókat és egyéb nyomkövetési technológiákat használó webhelyek és alkalmazások. Az IAB jóváhagyásával a Huawei Ads az első olyan kínai hirdetési platform lett, amely Kínán kívül is nyújthat ilyen szolgáltatást.

A cég közlése szerint a Huawei Ads több mint 170 ország és régió fejlesztői számára kínál szolgáltatásokat, segítve őket a bevételszerzésben és a gyors növekedésben. 2021 végén a Huawei készülékek havi aktív felhasználóinak száma világszerte meghaladta a 730 milliót, a Huawei Ads rendszert pedig több mint harminchatezer harmadik féltől származó alkalmazásba integrálták világszerte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.