Hungary

Nagyon jó hírt kaptak a kutyák és a macskák (meg a gazdik)

Úgy tűnik, sikerült leszerelni a kutyák és macskák egyik ősellenségét, a petárdákat és házi tűzijátékokat. Feltalálták ugyanis a szinte hangtalan robbanóeszközöket.

Bár kevesen tudnak még róla, mára létezik egy "csendes" tűzijáték termékcsalád is, aminek alkalmazásával azoknak sem kell lemondaniuk a látványos fényorgiáról, akiknek egyébként ijedősebbek a házi kedvencei, kutyák, macskák - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az újfajta pirotechnikai eszköz lényege, hogy képes visszaadni a megszokott "eredeti" tűzijáték élményét, ugyanakkor hanghatásaiban jóval elmarad attól, meg sem közelíti azt.

"Nem tartalmaz bontó- és hanghatású töltetet a látványhoz, csak a kilövésük jár kisebb hanggal, ami nem haladja meg egy öregebb autó beindításának hangját." - nyilatkozta Pataki István pirotechnikus, "aminek köszönhetően semmiképpen sem idézi elő azt az "akusztikai zaj stressz" jelenséget, ami bánthatja házi kedvenceink érzékeny és kifinomult hallását.

A földtől 2-20 méteres távolságra emelkedő csendes fényünnep használatát az olaszországi Parma megyében található Collecchio városban már rendeleti úton be is vezették, és a tapasztalatok szerint azt igen pozitívan fogadták mind a tűzijáték-rajongók, mind pedig a helyi kutyatartók.

Football news:

Player Eibar Enric and defender Girona Luna were sentenced to 2 years in prison on probation for publishing a video of a threesome
Bayern will play Egypt's Al-Ahly or Qatar's Al-Duhail in the Club World Cup semi-finals
Villalibre about delaying time by Athletic: Barcelona is worth a billion euros, and we wanted to win the Super Cup at the cost of our lives
Andrea Pirlo: Juventus want to win a tenth league title. Now is a difficult moment, but the ambitions remain the same
Dynamo crossed the medical examination and Cyberpunk 2077: they decorated the hospital with graphics and stuffed everything with Easter eggs
Joan Laporta: If Messi wants to gain experience in football in America, it will be useful for everyone
Ter Stegen and the Barcelona defenders have filed complaints against Griezmann for commenting on a poor defensive performance after the Super Cup (Cadena SER)