Hungary

Négy évre börtönbe kerülhet a migránsok tucatjait csempésző férfi

Első fokon négy év börtönbüntetéssel sújtott a Makói Járásbíróság egy ukrán férfit, aki határsértők Nyugat-Európába csempészésében vett részt - tájékoztott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

A vádlottat "vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés" bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A férfi a gyógykezeléséhez szükséges pénz reményében állapodott meg megbízóival abban, hogy határsértőket csempész a román-magyar határtérségből Nyugat-Európába. A vádlott július 2-án hajnalban felvett Kiszombor külterületén 13 határsértőt, akiket röviddel azt megelőzően embercsempészek juttattak át a román-magyar zöldhatáron. Győrbe szállította a határsértőket, ahol átadta utasait, majd visszaindult Szeged irányába.

Még aznap délután 3 óra körül 12, magát szír állampolgárnak és egy magát palesztinnak valló embert vett föl, és újra elindult a nyugati határ irányába.

Migráns Kiszombornál - IllusztrációForrás: police.hu

A vádlottat mobilalkalmazáson keresztül folyamatosan irányították megbízói, hogy milyen útvonalon és merre haladjon. A rendőrök azonban Makó belterületén megállították járművét, a férfit őrizetbe vették, utasait előállították.

Az illegális határátlépőket a vajdasági Zomborban levő táborból juttatták át előbb a szerb-román, majd a román-magyar zöldhatáron.A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be - tudatta a csoportvezető ügyész.

Football news:

Graeme Souness: I agree with Klopp that Salah is the best player in the world right now
Javier Zanetti: Messi should take the Golden Ball. His performance is impressive, he also won the America's Cup
Miranchuk started the 7th match of Atalanta in a row in reserve
Rummenigge on Kimmich's position on vaccination: He has a responsible approach. But from the point of view of an example, it would be better for him to be vaccinated
Luis Suarez: Messi deserved the Golden Ball, he had a great year. I think Leo has no competitors
Rummenigge about Bavaria: We are among the top three clubs in Europe. Our football can be enjoyed
The Salah-Firmino-Mane trio is still powerful, but Jota is eager to take the Brazilian's place. What does each of the options give Liverpool?