Hungary

Négy RMDSZ-es prefektust már kineveztek

Prefektusi kinevezésekről döntött a bukaresti kormány. Kolozs megyében magyar lesz a kormánymegbízott, az RMDSZ által jelölt Tasnádi István Szilárd személyében.

Arad megyében Tóth Csaba, Szatmár megyében Altfatter Tamás Ferenc, Szilágy megyében pedig Dari Tamás kapott prefektusi kinevezést. Korábban Ráduly István uzoni polgármestert nevesítette az RMDSZ Kovászna megyei prefektusjelöltjeként. Később várhatóan további RMDSZ-es prefektusokat és alprefektusokat nevez ki a Citu-kormány, írta a Foter.ro.

Bizalmat kapott az új román kormány

Florin Citu kormányfő a bürokrácia leépítését, a közterhek igazságosabb elosztását, valamint az állami intézményrendszer digitalizálását ígérte.

Korábban Kolozs megyében a koalíciós partner Nemzeti Liberális Párt (PNL) élesen bírálta azt a szándékot, hogy magyar kormánymegbízottat nevezzenek ki. Alin Tișe, a Kolozs megyei tanács elnöke 70 PNL-s polgármester nevében levelet írt Ludovic Orban pártelnöknek és Florin Cîțu kormányfőnek, amelyben káros következményekkel járó hibának nevezte azt, hogy a PNL átengedte a kormánymegbízotti tisztséget az RMDSZ-nek. Tișe egyenesen azzal fenyegetőzött, hogy kilép a pártból.

Football news:

Coach Athletic Marcelino: Barcelona beat us in the Cup final because they were clearly better
Real Madrid: Congratulations to Barcelona and its fans on a well-deserved victory in the Spanish Cup
Antoine Griezmann: I am happy at Barca. We want to win La Liga as well
Ronald Koeman: This is not Messi's last game for Barca in the Spanish Cup, I hope
Lionel Messi: I lift a special trophy as the captain of a special club. We are happy
Koeman won the Spanish Cup for the seventh time both as a coach and as a Barcelona player
Laporta on Messi at Barca: Leo is the best in the world. I am convinced that he wants to stay