Hungary

Négy százalék körül van a koronavírusosok száma a leginkább fertőzött szlovák régiókban

Igor Matovic elégedett az eredménnyel.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Mint korábban megírtuk, Szlovákiában november 1-jéig kijárási tilalmat rendeltek el, ez alatt az emberek továbbra is elmehetnek a munkahelyükre, ám csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltot vagy gyógyszertárat kereshetik fel. A koronavírus-járvány által leginkább sújtott négy észak-szlovákiai járásban, amely a lengyel határ mentén fekszik, pénteken megkezdődött a lakosság országos tesztelése.

Az Új Szó most azt írja, Igor Matovic miniszterelnök elégedett a régiókban végrehajtott teljes körű teszteléssel. „Az elmúlt hétvégén a Námesztói, a Turdossini, az Alsókubini, valamint a Bártfai járás 155 ezer lakosából 140 945 személyt teszteltek le, ami a lakosság részéről 91 százalékos részvételt jelent.

Az antigéntesztekkel végzett vizsgálatok során 5594 fertőzöttet azonosítottak, ami az összes tesztelt személy 3,97 százaléka” 

– írta a lap.

A szlovák kormány nemrég döntött arról, hogy az ország egész lakosságát – több mint ötmillió embert – koronavírustesztnek vetik alá. Hogy mit szóltak ehhez a szakértők és a lakosság, arról ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Football news:

Anton Ferdinand on the racist scandal with Terry: I was sent a bullet in the mail. Insults in social networks came every hour
Manchester City have offered 19 million euros including bonuses for 17-year-old Argentine midfielder Sarmiento
Rehagel is a bandit from whom I will not accept an apology. The story of the worst injury in the history of the Bundesliga
Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better