Hungary

Nem jutott elődöntőbe a női tőrválogatott

A magyar női tőrválogatott a várakozásoknak megfelelően kikapott az olaszoktól, így a folytatásban az 5-8. helyért folytathatja szereplését a fegyvernem csütörtöki csapatversenyében a tokiói olimpián.

A viadalon nyolc együttes vesz részt, a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállításban pástra lépő magyarok a negyeddöntőt jelentő első mérkőzésükön 45-32-re maradtak alul a jóval esélyesebb riválissal szemben.

A második helyen kiemelt olaszok az utóbbi öt olyan olimpián, amelyen rendeztek női tőr csapatversenyt, négyszer megnyerték az aranyat, tehát ki lehetett jelenteni, hogy a magyaroknak bravúrra lenne szükségük a győzelemhez.

Ezzel együtt Kreiss remekül kezdett, 0-4-ről fordítva 5-4-re megverte Alice Volpit, majd később Pásztor és Kondricz is nyert asszókat Ariana Errigo, illetve Martina Batini ellen, de összességében nem forgott veszélyben az olasz siker. Kreiss az egyik asszóban a combjához kapott, és nem is nyilatkozott az találkozó után, mert sietett kezeltetni a sérülését.

"Van bennem egy kis hiányérzet, úgy érzem, hogy még többre lettem volna képes. Az elején kicsit meg voltunk illetődve, de utána szépen feljöttünk

- mondta az MTI-nek Pásztor Flóra.

- Sajnos Fanni összeszedett egy kisebb sérülést, ami persze nem segített minket a folytatásban. Remélem, hogy a következő asszóra össze tudjuk rakni a csapatot. Szerettünk volna bravúrt elérni, de küzdünk tovább."

A következő ellenfél Kanada lesz, magyar idő szerint 5.35-től.

A csapat negyedik tagja a magyar olimpiai küldöttség egyik zászlóvivője, Mohamed Aida. Amennyiben a 45 esztendős vívó lehetőséget kap, úgy magyar rekorderként hetedszer vesz részt nyári játékokon. Az 1993-ban világbajnoki második, 2007-ben csapatban Európa-bajnok Mohamed egyéniben a 2004-es, csapatban az 1996-os és 2008-as olimpián negyedik volt.

Forrás: MTI

Football news:

Tim Sherwood: It will be difficult for Werner at Chelsea. He must show Tuchel that he has more than just good press
Klattenburg on Klopp: He does not know how to lose. When things went wrong, he began to get annoyed
Guardiola on the City fans after 0:0: I feel guilty at a bad game. I will be grateful even if 85 people come
Arteta about the series Ted Lasso: It gives a different perspective - you can look at things from different sides
Marca dashes evaluated the game of Suarez and Felix in the match with Athletic
Donovan condemned homophobia: Football means nothing if people suffer
Mane on 3-0 with Palace: It would be great to play with them every weekend. Thank you to the fans, the club and the staff, without them I am nothing