Hungary

Nem számítottak rá, hogy LeBron két büntetőt is elhibáz egymás után

A Los Angeles Lakeres úgy lépett pályára az Oklahoma City Thunder ellen az NBA szerdai játéknapján, hogy két nappal korábban már bebiztosította első helyét a nyugati főcsoportban. A Thunder ennek megfelelően jóval motiváltabban játszott, a Lakers mindössze 86 pontig jutott a meccsen. A vége 86-105 lett az Oklahomának. 

A Lakers sztárja, LeBron James sem brillírozott, mindössze 19 pontot dobott, de így is csapata legjobbja volt. A meccs egyik emlékezetes momentuma is hozzá fűződik: a harmadik negyedben 79-66-os állásnál két büntetőt dobhatott, az elsőt kihagyta. A videón hallatszik, hogy a thunderes Chris Paul odaszólt csapattársainak, hogy ne vigyék túlzásba a palánk alatti védekezést, mert LeBron soha sem hagy ki két büntetőt egymás után.

A játéknap másik meccsén a Boston Celtics 149 pontot dobva győzte le a Brooklyn Nets-et. Utoljára 1992-ben dobott ennyi pontot a rendes játékidőben a Boston. 

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény a floridai  Disney World szórakoztatóközpontban folytatódott, a 22 csapat teljes elszigeteltségben, zárt kapuk mögött fejezi be a bajnokságot. Nyolc meccset játszanak le az alapszakaszból, a rájátszás augusztus 17-én indul. A nagydöntő utolsó meccsét október 13-án játszhatják. Az NBA újraindulása óta eltelt három hétben több mint 1200 tesztet végeztek a játékosok és az edzői stáb tagjai között, eddig egyetlen koronavírusos esetet sem találtak. 

(MTI)

Football news:

Rostov will reject the offer of Genoa for Shomurodov, as they want more than 8 million euros (SE)
Mendes earned about 20 million euros during the summer transfer window
Carragher on Arsenal: Liverpool are a few years ahead, but Arteta can take them to the Champions League
Roma is the favorite in the fight for Jovic. Real Madrid have offers from Inter and Milan
Ruben Dias has arrived in Manchester to complete his move to city
Van Dijk's transfers are the key to Liverpool's victory. They killed any attempts of Arsenal to press
Tony Adams: Leno is not a top-4 goalie. For me, Martinez was number one