Hungary

Nem zavarja a jegybankot a forintgyengülés

Hiába flörtöl új negatív rekordokkal a forintárfolyam a Magyar Nemzeti Bank ezúttal nem lépett. Maradt az egyhetes tenderen a kamatszint, pedig a piac beárazott egy kisebb emelést.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyhetes betéti tenderén nem változtatott a feltételeken, marad a szeptember 24. óta érvényben lévő 0,75 százalékos kamatszint.

Ez összhangban van a jegybank szándékaival, a piaci szereplőket mégis jobban foglalkoztatta a mostani tender, lévén a héten már 369 körül járt a forintárfolyam az euróval szemben, vagyis vészesen közeledik a 370-es lélektani határ.

A tavaszi összeomlás óta nem állt olyan gyenge szinteken a forint, mint ahova most visszazuhant - áll Blahó Levente és Pálffy Gergely Raiffeisen elemzők helyzetértékelésében. Közben kifejezetten rossz a külpiaci hangulat, amely alól a forint sem tudja kivonni magát. Ezért lehetett kérdés, hogy az MNB a hóna alá nyúl-e piacnak, vagy még kivár.

A körülmények miatt a piaci konszenzus emelést vetített előre 0,75-ről 0,8 százalékra. Azonban a jegybank egyelőre nem érezte a kényszert, hogy közbelépjen.

Football news:

Modric on Real Madrid: We are missing just a little bit. We will get better and have a good season
Joel Matip: Atalanta is a threat to any team in Europe
Zidane on Real Madrid without Ramos: We must correct the statistics of games without him. We understand how difficult it will be
Pep Guardiola: Manchester City are not obsessed with the Champions League. We want to perform as well as possible
Lazio may sell Alberto due to criticism of the club. Juve, Inter and Everton are Interested in the midfielder
Messi is getting old. Barcelona must think about the future. That’O suggested Catalans sign Mbappe and Mukoko
Hans-Dieter flick: it can be very uncomfortable To play against Salzburg