Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Németh Szilárd: A gázembargó hidrogénbomba lenne, létkérdés a megakadályozása

Karácsony Gergely a messze leggazdagabb önkormányzat vezetője, aki ahelyett, hogy hozzájárulna a rezsicsökkentés védelméhez, azt írta a Facebookon, hogy „meg kell védeni Budapestet a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól". Ön szerint miért képmutató ez a hozzáállás?

Karácsony Gergely a kezdetek óta támadja a rezsicsökkentést.

Még országgyűlési képviselőként sem szavazta meg azokat a törvényeket, amelyek lehetővé tették, hogy a magyar családok megkapják az Orbán-kormány 25%-os rezsiköltség-csökkentését.

Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal a legutóbbi kampány során pedig arról beszéltek, hogy

a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, és ebben a formájában meg kell szüntetni, mert nem fenntartható.

Az volt a véleményük az üzemanyagár-stopról, hogy az árak úgy sem állíthatók meg a határoknál, és azt is javasolták, hogy az emberek fürödjenek kevesebbet, csavarják le a fűtést, és ne világítsanak annyit, mert szerintük ez az igazi rezsicsökkentés. Valójában minden háztartási energiaszolgáltatásnál és a tankolásoknál az elszabadult piaci árakat akarták bevezetni, mert Brüsszel és a multik a magyar emberek újbóli kizsebelését adták ukázba nekik.

Karácsony Gergely és a többi baloldali nemcsak alkalmatlan, de roppant cinikus, köpönyegforgató és gátlástalan politikus is.

Karácsony Gergely, ahogyan Gyurcsány Ferencet öleli.Forrás: Origo

Mi az oka annak, hogy a baloldal mindig mást mond, és mindig mást cselekszik, mint amit valójában megkíván a nemzeti érdek?

A hazai baloldal teljesen hiteltelen a rezsicsökkentés kapcsán is. Hazudoznak, álhíreket gyártanak, egymással szöges ellentétben álló álláspontokat váltogatnak. Ahogyan épp a megbízóik érdekei kívánják.

A Gyurcsány-Bajnai kormányok nyolc éve alatt, az akkor még teljesen külföldi kézben levő szolgáltatóknak tizenötször engedték emelni a magyar háztartások rezsiköltségeit. A gáz árát 206%-kal háromszorosára, az áramét 97%-kal a kétszeresére emelték, és az IMF-kölcsön felvételekor, cserébe teljesen eltörölték a szociális gázártámogatást is.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc többször is szembementek a magyar emberek érdekeivel.Forrás: MTI/Soós Lajos

Brutálisan megsarcolták a magyar családokat, csak azért, hogy a külföldi szolgáltatók extraprofithoz jussanak. A rezsicsökkentés 2012-es elindításakor örvendezve tapsikoltak, amikor a bíróság meg akarta semmisíteni az árcsökkentő intézkedéseket.

Szerencsére két és fél millió ember aláírásával, kiállásával támogatta a Fideszt és Orbán Viktor kormányát a rezsicsökkentés akkori megvédésekor. S ez a bizalom, ez a szövetség – így a negyedik kétharmad után nyugodtan megállapítható – azóta is töretlen. Mi minden választáson megígértük, hogy megvédjük a rezsicsökkentés vívmányait, és – a baloldallal szöges ellentétben – mi tíz éve álljuk is a szavunkat, aminek következtében a magyar háztartások fizetik Európa messze legolcsóbb gáz-, villany- és fűtésszámláit, és a folyamatos energiaellátás is biztosított.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra emlékeztetett, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok nyolc éve alatt tizenötször emelték a magyar háztartások rezsiköltségeit.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A főpolgármester azt közölte, úgy döntött, hogy Brüsszelhez fordul, és segítséget kér. Karácsony nem először beszél arról, hogy a főváros az anyagi csőd szélén áll. Valóban óriási a baj, vagy csak egy politikai színjátékot láthatunk?

Ha a fővárosi önkormányzat a csőd szélén áll, az akkor csakis Karácsony Gergely és a baloldal sara. A hivatalt, az önkormányzati intézményeket és cégeket teletömte Gyurcsány bizalmi elvtársaival, akik jól értenek a pénz elvarázslásához.

Ezt már eminensen bizonyították Gyurcsány miniszterelnöksége alatt is.

Karácsony először is számoljon el azzal a plusz 182 milliárd forinttal, amivel átvette a budapesti kasszakulcsot Tarlós István főpolgármester úrtól. Másodszor meg inkább törődjön a fővárosi utak, a dugók állapotával vagy épp a Blaha és a Lánchíd felújításával, a fővárosiak problémáival, minthogy kiszaladgáljon Brüsszelbe feljelenteni a szülőhazáját. Már, ha érti, mit is jelent a szó, hogy haza.

A baloldal jellemzője, hogy mindig a birodalmi központtól kér „baráti segítséget és útmutatást", ha kell Berlintől, ha úgy adódik Moszkvától vagy mostanság éppen Washingtontól és Brüsszeltől. Képtelenek a nemzeti érdeket szolgálni, óriási bennük az internacionalista megfelelési kényszer.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök üdvözli Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatóját a Parlamentben, mielőtt megbeszélést folytat vele 2009. január 13-án.Forrás: MTI/Beliczay László

Orbán Viktor miniszterelnök óriási diplomáciai sikert ért el Brüsszelben a múlt héten, megvédte a rezsicsökkentést. Ön szerint mi várhat a magyarokra, ha Brüsszel az olajembargó mellett a gázembargót is be akarja majd vezetni?

Orbán Viktor egyet akart elérni az uniós csúcson: ne a magyar embereknek kelljen megfizetni a háború árát. És Orbán Viktor történelmi győzelmet aratott Brüsszelben, mert nemzetközi színtéren is elérte, amit idehaza a nagy többség is akart és támogatott. Sikeresen megvédte a magyar családokat az Ukrajnában folyó háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika egész Európát érintő legkárosabb következményeitől.

A miniszterelnök megvédte a magyar családokat az Unió más országaiban égbe szökő rezsitől és az elszabadult üzemanyagáraktól, és ezek inflációt gerjesztő káros hatásaitól. A 27 EU-tagállam egyetlen miniszterelnökeként állt ki országa, jelesül Magyarország érdekeinek védelmében.

Orbán Viktor elérte, hogy Magyarországra – a Barátság II. csővezetéken – továbbra is a megszokott rendben és áron érkezhessen a magyar gazdaság számára nélkülözhetetlen orosz kőolaj, ami a hazai kőolaj-felhasználás 65%-át teszi ki. Nem véletlenül mondtuk, hogy az orosz olajembargó ránk erőltetése felérne a magyar gazdaságra ledobott atombombával. Nos, ez egy elhúzódó háború, és vele együtt elhúzódik a brüsszeli, alapjaiban elhibázott szankciós politika és következményeikként a gazdasági válság is.

A kőolaj után előkerült a gáz is. Ha a kőolaj embargója atombomba, akkor a földgázé hidrogénbomba a magyar gazdaságra, ugyanis gázszükségletünk 85%-ban függ az orosz importtól.

A hetedik szankciós csomag tekintetében ugyanúgy fogunk eljárni, mint a hatodiknál. Nagy küzdelem vár ránk, de ilyen a háborús veszélyhelyzet. A haza és polgáraink védelme ilyenkor minden előtt a legfontosabb feladatunk. Egy tapodtat sem léphetünk vissza.

Magyarország nem támogathatja az orosz gáz felelőtlen brüsszeli embargóját, számunkra ez létkérdés.

Ha a kőolaj embargója atombomba, akkor a földgázé hidrogénbomba a magyar gazdaságra, ugyanis gázszükségletünk 85%-ban függ az orosz importtól.Fotó: Polyák Attila - Origo

Miért fontos, és mi a célja a honvédelmi és rezsivédelmi alapnak, amit nemrégiben hozott létre a kormány?

Magyarországon a 2023. évi költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése lesz. Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában jelentős az áremelkedés, az egekben vannak az energiaárak.

A kormány legfontosabb célja továbbra is, hogy Magyarország maradjon ki a háborúból, és ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án. Az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyaltak.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Most a legfontosabb feladat Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése, valamint az ország energiaellátásának biztosítása és a rezsicsökkentés védelme. A kormány az elhúzódó háborús helyzetben is megvédi az ország biztonságát, a rezsicsökkentést, a munkahelyeket, a nyugdíjakat, a családokat, és biztosítja hazánk biztonságának erősítését, a haderőfejlesztést. A költségvetés ezért rezsivédelmi és honvédelmi alapot is tartalmaz.

Az alapok bevétele 2023-ban meghaladja az 1500 milliárd forintot, ami az extraprofit-különadókból és egyéb bevételekből származik.

Elvárjuk, hogy azok a szektorok is járuljanak hozzá az ország védelméhez, amelyek ebben a háborús helyzetben extraprofitra tesznek szert.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően jelenleg a magyar családok fizetik a legkedvezőbb rezsidíjakat az Európai Unióban. Az a cél, hogy továbbra is fenntartsuk a rezsicsökkentést a magyar lakosság számára. Ezt szolgálja a rezsivédelmi alap, amelyre a kormány 670 milliárd forintot fordít.

A honvédelmi alap pedig megteremti a további honvédelmi fejlesztések forrásait, valamint megerősíti hazánk fizikai biztonságát. Az alap kerete 2023-ban 842 milliárd forintot tesz ki, míg a teljes honvédelmi kiadás eléri a GDP 2%-át. Nemcsak a háború, hanem a migráció miatt is szükség van a biztonság további megerősítésére. A háború okozta gazdasági válság újabb migrációs hullámokat indít el Európa felé, és Magyarország eddig is csak magára számíthatott a határok védelmében.