Hungary

Németországból jön a jubileumi Lada Niva

Háromszor annyiba került, mint egy orosz alapmodell.

A Lada Niva a világ egyik leghosszabb életű modellje, amely stílusában és felszereltségében alig változott az évtizedek alatt. A modell 50 éves évfordulóját egyedi kiadással ünneplik Niva Legend 50 néven.  

A különleges Niva mindössze 50 példányban készül ráadásul nem is Volga partján, hanem a német Partizan Motors cégnél, amely 19 990 eurós (7,2 millió forintos) áron ​​értékesíti. A ötlet egyébként a cég orosz alapítójától származik, Jurij Posztinkov be is jelentette, hogy az első modellt már összeszerelték.

©

©

©

A német változatban jelentős különbségek vannak az oroszhoz képest: nagyobb a hasmagassága, újak a lámpák és speciális könnyűfém keréktárcsákat kap az autó. A felszereltség része a BF Goodrich 215/65 R16 abroncsok is, akárcsak az egyedi kerékjárati ívek. Az utastérben piros színű varrást kaptak a bőrülések, és ott láthatóak a limitált kiadást azonosító jelvények is.

©

©

A jubileumi darabot a szokásos 84 lóerős, 1.7-es benzinmotor hajtja, ötfokozatú kézi sebességváltóval kombinálva. A hajtást itt is segíti természetesen a zárható differenciálmű elöl és hátul, az autó pedig felező fokozatokkal van felszerelve, hogy gond nélkül megbirkózzon a nehéz tereppel.

A Niva Legend viszont mint említettük, jóval drágább mint egy sorozatgyártott darab, az ára 7600 euró körül kezdődik (2,78 millió forint) Oroszországban. A plusz felszereltség és az „európai” kiadás költsége jelentősen megnövelte az árát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Lewandowski wants to move to Real Madrid. He will ask Bayern for a transfer (As)
Sarri about the calendar: Football is no longer a sport, but a show from which they are trying to squeeze as much money as possible
Calvert-Lewin is Arsenal's main target for the summer. Lacazette and Nketiah will leave for free
Tuchel about Newcastle: A new contender for the title. The Premier League is the most difficult league in the world, and it is getting more and more difficult
The director of Barca about Dembele and Roberto: They want to stay, but the club has to adjust salaries. This complicates the negotiations
Benzema on the Golden Ball: I have done a lot in the last 3-4 years and I continue to play at a high level
Dani Alves offered Barca his services. The 38-year-old is ready to join the club from January 1