Hungary

Nikola Jokics újabb fantasztikus mérföldkőhöz érkezett

A címvédő Los Angeles Lakers tízpontos vereséget szenvedett a vendég Phoenix Sunstól az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Az arizonai gárda annak ellenére tudott győzni, hogy legjobbját, Devin Bookert a harmadik negyed közepén kizárták a meccsről.

A Lakers ezúttal nem bírta el, hogy több alapembere is hiányzott. A csapat a hosszabb ideje sérült Anthony Davis mellett Marc Gasolra és Kyle Kuzmára sem számíthatott, LeBron James pedig hiába dobott 38 pontot, a Suns kiegyensúlyozott csapatjátékával a negyedik negyedben magabiztossá tette diadalát.

A másik Los Angeles-i csapat sem járt sikerrel kedden. A Clippers Bostonban maradt alul a sorozatban harmadik győzelmét arató Celtics vendégeként. 

A vendégeknél Kawhi Leonard nem játszhatott, viszont a pontokkal nélküle sem volt gondja az együttesnek, Paul George (32 pont) vezérletével 112-ig jutott.

A házigazdák a negyedik negyed közepén egy 9–0-s rohammal növelték tíz pont fölé a különbséget, melyből a lefújásig ötöt megtartottak.

Nikola Jokics remeklésével a Denver Nuggets hengerelt a Milwaukee Bucks otthonában. A szerb center 37 ponttal, 11 gólpasszal és 10 lepattanóval szezonbeli kilencedik, karrierje 50. tripla dupláját érte el.

Jokics a liga kilencedik játékosa, aki legalább ötven alkalommal hozott össze három mutatóban kétszámjegyű eredményt, rajta kívül csak James Hardennek, Larry Birdnek, Wilt Chamberlainnek, LeBron Jamesnek, Jason Kiddnek, Magic Johnsonnak, Russell Westbrooknak és Oscar Robertsonnak jött össze ez a bravúr.

A meccsen előzetesen nagy csatára lehetett számítani, ám a Nuggets esélyt sem adott a sorozatban öt győzelem után vesztes Bucksnak, mely Giannis Antetokounmpo 27 pontja ellenére is simán, 31 ponttal veszített.

Eredmények:
Los Angeles Lakers–Phoenix Suns 104–114
Boston Celtics–Los Angeles Clippers 117–112
Milwaukee Bucks–Denver Nuggets 97–128
Washington Wizards–Memphis Grizzlies 111–125
Miami Heat–Atlanta Hawks 80–94
San Antonio Spurs–New York Knicks 119–93

(MTI/Index)

Football news:

Ancelotti's 2-2 win over Tottenham: One of Everton's best home games. The fate of entering the European Cup will be decided in the last game
Mourinho on Pogba's words about him: I don't care what he says. Not Interesting
Mourinho on Everton penalty: No comment. Having experience, I just laugh at such moments
Kane came out on the 7th place in the list of the best scorers of the Premier League. He has 164 goals
Yaya Toure sent Guardiola a letter of apology: I am waiting for a very long time for a response
Marcelino on the Spanish Cup: You can't win against Barca without suffering. They are used to winning finals
Koeman on the future: It's strange to have to answer such questions. We had a 19-match unbeaten streak