Hungary

Orbán Viktor: A közmunkában muszáj lesz bért emelni jövőre

Járványügykezelésről, vakcináról, kórházi készültségről és a gazdaságról is beszélt Orbán Viktor vasárnap este a TV2 Tények című műsorában. Utóbbiról azt mondta, a beruházás-fejlesztés van fókuszban, további lehetőség, hogy az állam vegyen fel dolgozókat, harmadikként pedig marad a közmunka, amelyben muszáj lesz béreket emelni jövőre - idézi a kormányfő interjúját a hvg.hu.

Orbán Viktor a szombaton felvett interjúban elmondta, továbbra is felszálló ágban van a járvány, a kórházakra nagyon nehéz időszak vár.  A kórházakat járva úgy látja, mindenhol van elegendő eszköz, de senki sem boldog, ha átvezénylik egy új helyre, célozva itt az egészségügyi dolgozókra. "Kijelöltük az első 8 járványkórházat, ha ezek erőforrásai kimerülnek, jönnek az újabbak." - olvasható a portál szemléjében.

A védőoltásról úgy vélte, Brüsszelben most úgy számolnak, hogy legkésőbb a jövő év közepén lesz vakcinánk. Csehország kapcsán kiemelte, ott elszabadult a járvány, ezért is tartja fontosnak a határzárat, mert a vírus ugyan itt pusztít, de kívülről került ide.

A gazdaságot illetően Orbán Viktor úgy fogalmazott, a beruházás-fejlesztés van fókuszban, további lehetőség, hogy az állam vegyen fel dolgozókat, harmadikként pedig marad a közmunka, amelyben muszáj lesz béreket emelni jövőre.

A kormányfő szerint a foglalkoztatásban a kérdés most, hogy a vállalkozók tudnak-e majd olyan munkahelyeket létrehozni, amelyekre szükség van. Egy Német- vagy Franciaországban bezárt gyárat nem biztos, hogy ott fognak megnyitni a válság után. Ugyan ez igaz ránk is, jelenleg verseny van, amiben nekünk minél versenyképesebbnek kell lenni.

További részletek itt.

Football news:

Tottenham were the first Premier League clubs to lose in the European Cup season
Arsenal have not conceded at home for the first time since July 1. Goalkeeper Runarsson made his debut for the Londoners
Sandro Tonali: Milan on the crest of a wave. The Rossoneri shirt is pressing, but I'm getting in shape
Kadyrov's adviser hit the judge in the groin, and his son was dismissed from Akhmat and banned for three years. At first they all denied
AEK Carrera lost both matches in the Europa League with a total score of 1:5
Stefano Pioli: Milan have not achieved anything yet. The season is long, we will face difficulties
Mourinho 0:1 with Antwerp: the Best team won and the worst team lost