Hungary

Öt kisgép szállt le engedély nélkül Nógrád megyében

Öt kisrepülőgép szállt le engedély nélkül Rétság külterületén szombaton, mint kiderült, csehországi utasok tartottak a Balatonra, de erről nem tájékoztatták a magyar hatóságokat. Az ügyben szabálysértési eljárás indult – tájékoztatta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Szombat délelőtt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy 9 óra 35 perckor Rétság külterületén, a reptéren több kisrepülőgép szállt le, mondta Nágel Tamás.

A rendőrök megállapították, hogy a Csehországból Szlovákián át érkező kisrepülőgépek pilótái és utasai Balatonkeresztúrra akartak repülni, egy rendezvényre tartottak, de nem teljesítették bejelentési kötelezettségüket és repülési tervvel sem rendelkeztek.

Az ügyben a rétsági rendőrkapitányság a légiközlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése és határrendészeti szabálysértés miatt eljárást indított - közölte a referens.

Football news:

Daniel Sturridge: Returning to the Premier League is my priority. I'm more hungry for football than ever
In Valencia, a coronavirus was detected in two people
And yesterday we also played football. The Copenhagen Keeper made 13 saves, Lukaku scored in the drop, Brunu dragged Manchester United into the semi-finals
Daniel Sturridge: I was Bursting with excitement when I saw the Liverpool players celebrate the championship
Southampton midfielder Schweinsteiger passed the examination before transfer to Tottenham
Jurgen Klopp: Tsimikas will fit perfectly in the Liverpool dressing room
Gradecki about the departure Bayer: Very disappointing. Let's try to win the Europa League next season