Hungary

Patrick Ewing, a New York Knicks legendája is koronavírusos

Az NBA és a New York Knicks legendája, Patrick Ewing is megfertőződött a koronavírussal, írja a BBC az egykori kosaras közleményére hivatkozva. 

Szeretném nyilvánosságra hozni, hogy pozitív lett a koronavírustesztem. Ez egy komoly vírus, nem szabad félvállról venni

- írta Ewing, aki 11-szer volt az NBA All Star-csapatának tagja, kétszer nyert olimpiai aranyérmet az amerikai válogatottal. A közlemény szerint azért hozta nyilvánosságra érintettségét, mert ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy bárki elkaphatja a vírust. Az 57 éves egykori játékost a helyi kórházban elkülönítve kezelik. 

Patrick Ewing 17 szezont húzott le a New York Knicksnél, 2002-es visszavonulása előtt egy-egy évet játszott a Seattle SuperSonics és az Orlando Magic csapatában, jelenleg a Georgetown University kosárcsapatának edzőjeként dolgozik. A csapatból egyedül Ewing fertőződött meg a vírussal. 

A világon az Egyesült Államokban regisztrálták a legtöbb koronavírusos esetet, egészen pontosan 1,6 milliót, a halálos áldozatok számában is vezet az USA; eddig több mint 97 ezren haltak meg a betegség következtében. Az aktív NBA-játékosok közül többen is elkapták a betegséget, többek között Kevin Durantnél és Rudy Gobertnél mutatták ki a vírust. Az NBA március 11-én állt le a koronavírus-járvány miatt. 

Football news:

Barcelona are Interested in 18-year-old midfielder Herta Samardzic
Mainz on Werner's hat-trick: Klopp, can you finally take him in?
La Liga can resume on June 11 with a match between Sevilla and Betis
92:48. 6 years since the moment that changed the history of real. Ramos on Atletico's goal in the Champions League final
Arsenal started to fall apart, and I wanted to win. Money is not important. Ashley Cole on the move to Chelsea
The championship conducted 1014 tests for coronavirus and identified two cases of infection. Both are in hull
Is this really happening? Fernandinho on returning to training