Hungary

Politikai csata színtere lett a válságstáb

Szerbiában politikai csatározások kereszttüzébe került a kormány által kinevezett, szakértőkből álló válságstáb, amelynek feladata a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítása.

Predrag Kon epidemiológus, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja azt írta közösségi oldalán, hogy szívesen átadja helyét egykori tanárának Zoran Radovanovic professzornak, aki többször is nyilvánosan kritizálta a válságstáb koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos döntéseit - vette át Danas hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Radovanovic korábban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a "szakma" többször is politikai döntéseket hozott. Véleménye szerint lehet, hogy a válságstáb tagjainak "volt valami oka, hogy ne a valós adatokat ismertessék a közvéleménnyel, de ezek az okok nem tisztázottak". Kon azt írta, ha "politikamentes" stáb alakul, akkor szívesen átadja a helyét, de amíg ez nem történik meg, addig ellátja feladatát.

A szerbiai ellenzék július 7-én megkezdett tüntetéssorozatának egyik követelése éppen az, hogy nevezzenek ki új válságstábot. Ezt Janko Veselinovic, a Szövetség Szerbiáért tömörülés egyik vezetője mondta még a tiltakozások első napján.

Football news:

Latvian Stepanov is Wenger's worst transfer. Arsene did not understand that Bergkamp admired him for a joke – and signed
Berbatov – Bale: Gareth, I want to see you play football!
Arturo Vidal: Bayern are always the favourites, but Barcelona is the best team in the world
Kike Setien: Lewandowski is a great player, but he is not on the level of Messi
The great Milan of the noughties are already coaches: Gattuso is rebuilding Napoli, Shevchenko is going to the Euro, some are still at the club
The Premier League will not have a winter break in the 2020/21 season. Start-September 12, end-may 23
Liverpool have entered talks with Bayern over Tiago