Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rácz András: Nem én írtam a Zelenszkij ordas eszméi című cikket

A Magyar Nemzetnél dolgozó Rácz András írt ukrán témában egy véleménycikket, az azonos nevű Oroszország-szakértő gyorsan tisztázta, hogy semmi köze hozzá.

A pénteki Magyar Nemzetben megjelent egy cikk Rácz András tollából, "Zelenszkij ordas eszméi" címmel. "Nnnna, ő nem én vagyok”  – írta Rácz András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének korábbi munkatársa, ismert Oroszország-szakértő a Facebookon péntek délelőtt.

Jelenleg a Magyar Nemzet kulturális rovatát is egy Rácz András vezeti, aki író, kulturális szakember, és könyvkiadással is foglalkozik. Az Oroszország-szakértő a posztjában megemlékezett arról, hogy a névrokona írta többek között az "Orbán Viktor hét titka" és az "Orbán Viktor kilenc legjobb politikai döntése" című könyveket is.

Rácz szerint a névazanosságból eddig semmi problémája nem volt, mert ilyen névvel nincs másik hasonló területen mozgó szakértő. Szerinte elvárható lett volna a Magyar Nemzet szerzőjétől, hogy jelezze, milyen területen mozog, kiről is van szó, nehogy az olvasókat összezavarja.

Azt hozzátette, mostantól minden cikke végére – írjon bárhová, bármilyen nyelven is – oda fogja írni, hogy "A szerző nem azonos a kormánypárti Magyar Nemzet napilap munkatársával, az "Orbán Viktor kilenc legjobb politikai döntése" című könyvet szerző Rácz Andrással". Így remélhetőleg mindenkinek minden egyértelmű lesz – írta.