Hungary

Rasszista rajzok miatt nem adnak ki többet hat Dr. Seuss-könyvet

A szerző örökségét gondozó Dr. Seuss Enterprises döntött így.

„Az, hogy megszüntetjük ezeknek a könyveknek a forgalmazását, része az elkötelezettségünknek és a nagyobb lélegzetű tervünknek, hogy biztosítsuk: a Dr. Seuss Enterprises katalógusa minden közösséget és családot képvisel és támogat” - ezzel az indoklással jelentette be a szerző örökségét gondozó Dr. Seuss Enterprises, hogy hat Dr. Seuss kötetet nem ad ki többet az azokban található rasszista és bántó képek miatt.

A döntést több hónapos vita után hozták meg tavaly év végén. Azt mondják, figyelembe vették a közönségük visszajelzéseit, majd szakértőkkel együttműködve vizsgálták át a katalógus darabjait.

Today, on Dr. Seuss’s Birthday, Dr. Seuss Enterprises celebrates reading and also our mission of supporting all children...

Posted by Dr. Seuss on Tuesday, 2 March 2021

Dr. Seuss – azaz Theodore Seuss Geisel – mesekönyveit több tucatnyi nyelvre fordították le, köztük magyarra is, és több mint száz országban forgalmazzák. A könyvek amerikai kiadója, a Random House Children Books jelezte, hogy tiszteletben tartja a döntést.

A Dr. Seuss könyveket milliók szeretik világszerte, többek között azért, mert pozitív értékeket képviselnek például a környezetvédelem vagy a tolerancia témájában, az elmúlt időszakban azonban több bírálat is érte a köteteket amiatt, ahogyan a feketéket vagy az ázsiaiakat ábrázolja.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Football news:

I don't think Barcelona is any better. Koeman on the fight for the La Liga title with Real Madrid, Atletico and Sevilla
Koeman on Minges: In Barca, you should always play actively. Pedri, Araujo also played below their level
Ronald Araujo: For Barca, all matches are finals. We won Getafe-this is the main thing
Messi gave a penalty to Griezmann with a double against Getafe-Antoine scored
Barcelona won 7 of the last 8 La Liga matches-lost to Real Madrid
Semin about the Super League: European football has the fairest traditions
Agnelli and Ceferin were preparing a joint statement because of the rumors about the Super League. The head of Juve turned off the phone before the announcement of the tournament