Hungary

„Remélem, hogy az UEFA tanult az esetből” – bírálták a szövetséget a dán focisták

Hétfőn nyilatkoztak először a dán játékosok Eriksen szívmegállása után, komoly kritikával illették az UEFA-t a meccs folytatása miatt.

Európa focizik

Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.

Két választási lehetőséget kínált az UEFA a dán játékosoknak, miután a szombati dán–finn mérkőzés 41. percében Christian Eriksen szívmegállással esett össze és percekig dolgoztak az újraélesztésén – írta a BBC. Az egyik az volt, hogy alig egy órával Eriksen esete után folytatják a mérkőzést, a másik szerint viszont vasárnap 12 órára halasztották volna. A döntési helyzet élessége miatt több dán játékos is komoly kritikával illette az UEFA-t.

„Várni kellett volna még ennek a döntésnek a meghozatalával” – mondta Kasper Schmeichel, a dán válogatott és a Leicester City kapusa – „Remélem, hogy az UEFA tanult az esetből. Valószínű, szükség lett volna valakire, aki nálunk magasabb pozícióban van, és ki tudja jelenteni azt, hogy most még nincs itt az ideje dönteni erről a dologról (hogy mikor folytassák a mérkőzést – a szerk.), várjunk vele holnapig”.

Hasonló véleményen van Kasper Schmeichel volt válogatott apja, Peter Schmeichel is. Ő amiatt bírálta élesen az UEFA-t, hogy a szervezet a közvélemény felé úgy kommunikálta a meccs folytatását, mintha ezt a csapatok kezdeményezték volna.

A Barcelona csapatában játszó Martin Braithwaite elmondta, hogy szerinte két rossz lehetőség közül kellett az adott helyzetben választaniuk. Ő úgy véli, hogy a kevésbé rossz mellett döntöttek. Azonban Braithwaite is megemlítette azt, ami a pályán is látványos volt: több játékos egyszerűen képtelen volt a meccsre koncentrálni a történtek miatt.

Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány szerint nem kellett volna folytatni a találkozót.

A jó hír viszont, hogy Eriksen a hírek szerint egyre jobban van, jelenleg azt próbálja megérteni, hogy mi történt vele szombat este.

Football news:

Parti injured his ankle in a friendly game with Chelsea. Arsenal midfielder will be examined tomorrow
Umtiti agrees to leave Barca, but only to a club from the Champions League or claiming the title
Sassuolo is ready to give Locatelli to Juve on loan for 5 million euros with an obligation to buy out at least 30 million
Sofia Pozdnyakova: It's more fun with the audience, the excitement wakes up. But we do not have such a popular sport as football or figure skating. We are used to it
Gilmore is the future of Chelsea. There is an elite pass, speed, and experience will gain in Norwich
Bologna signed Arnautovich. The forward of the Austrian national team was Interesting to Dynamo
Inter may sign Pjanic to replace Brozovic. Marotta was in contact with the Barca midfielder