logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Rendőrök vittek el egy csecsemőt, mert a hatóságok születése óta nem tudtak róla semmit

Rendőrök vittek el egy csecsemőt a Bács-Kiskun megyei Dusnokon, mert a gyerekről születése óta nem tudtak semmit, írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A rendőrök rendőrautókkal állták el a kisfiút szállító autó útját január 22-én. Felszólították a férfit, akin gyerekrögzítő hámban volt a gyerek, hogy adja át a kisfiút, de ő ennek nem tett eleget. Ezután a rendőrök lefogták a férfi kezeit, és elvették a gyereket, a férfit pedig szabálysértés miatt előállították.

Az esetről videó is készült, legalábbis arról, ahogy a rendőrök bekopognak a kocsi ajtaján, majd azt mondják:

Itt van egy ismeretlen szülőktől származó gyerek, akit nekünk kell elhelyezni.

A lap szerint a kisfiú szeptember 5-én született. A gyámhivatal állítása szerint szeptember 20-a óta semmit nem tudtak a gyerekről és az állapotáról, a hivatalos papír szerint ezért aztán novemberben elrendelték, hogy vegyék nevelésbe a csecsemőt.

Amikor ezután a házhoz menni pár nappal később, és ezt végrehajtani, a gyámügy szerint a házból kijött 10-15 fő, és "fenyegetően léptek fel".

Ezért aztán úgy döntöttek, január 22-én újra megpróbálják nevelésbe venni a gyereket, ehhez pedig a rendőrség segítségét kérték.

A szülők szerint a hatóságok azért léptek fel, mert a család nem akarta anyakönyveztetni a gyerekét, erről egy videóban beszéltek még októberben. "Ha be tudják bizonyítani azt, hogy ők milyen hatóság által járnak el, és hová szeretnék a gyermekünket anyakönyvezni, akkor oké. De amíg nem tudják ezt bizonyítani, addig semmi keresnivalójuk. Mert hogy ugye hova jegyzik be? Magyarországba? New York-ba? Az USA-ba?" – mondták a szülők erről. 

A lap szerint felmerült az is, hogy a kisfiúnak nem akarják beadni a kötelező védőoltásokat.

A lap kereste a rendőrséget is, akiktől azt a választ kapták, hogy a Bajai Járási Hivatal felkérésére voltak jelen Dusnokon, törvényi kötelezettség alapján.

Themes
ICO