Hungary

Romániában a jobbközép pártok előretörését jelzi az exit poll

A kisebbségben kormányzó jobbközép és a rendszerkritikus viszonylag friss politikai formációk előretörése érzékelhető.

Romániában a kisebbségben kormányzó jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a magát szintén jobbközép erőként meghatározó, rendszerkritikus Mentsétek meg Romániát (USR) előre törését jelzik a vasárnap tartott önkormányzati választások után ismertetett exit poll becslések.

Az exit poll a közvélemény‑kutatásnak az a formája, amikor a választások során az embereket közvetlenül a szavazófülkéből való kilépés után kérdezik meg véleményükről. Az exit poll azért hasznos, mert a tényleges, hivatalos eredményekhez képest hamarabb láthatóak az eredményei, és ebből következtetni lehet a szavazás várható eredményére.

Bukarestnek új főpolgármestere lesz?!
Bukarestben két felmérés is Nicusor Dan, a PNL és USR által támogatott független jelölt 47 százalékos győzelmét mutatja a hivatalban lévő Gabriela Firea szociáldemokrata (PSD) főpolgármesterrel (39 százalék) szemben. Négy évvel ezelőtt a PSD mind a hat bukaresti kerületi polgármesteri tisztséget is elnyerte, ezek közül egyet tudott megtartani. Romániában a rendszerváltás óta most volt a legalacsonyabb, 46 százalékos a részvétel az önkormányzati választásokon.
Korábban a részvételről és a magyarlakta települések esélyeiről írtunk.

Cikkünk folyamosan frissül... 

Football news:

Koeman on Griezmann: the goals will come, I have no doubt about it. It needs to continue to work
Maguire Pro 1:6 from Tottenham: It seemed like a crisis. We were devastated, we didn't expect this
Wenger on the European super League: the Premier League is superior to other leagues, they are trying to destroy this advantage
Barca presidential candidate Font: we need to bring back Pep, Xavi, Iniesta, Puyol to create a competitive project
Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking
Nagelsmann boasted that Leipzig would read any Manchester United scheme - and got 0:5. Solskjaer still surprised him, and then finished off Rashford