Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Sivatagi hangulat Magyarországon – klippremier és EP-bemutató a hvg.hu-n

Digitális ütemekhez forgatott videoklipet a Dívák című dokumentumfilm rendezője, Kőrösi Máté egy meglehetősen egzotikus helyszínen, a Fóti Homokbányában. GLORIA új EP-jét, és az egyik számhoz készült klipet először a hvg.hu olvasói hallhatják és láthatják.

Megérkezett Dányi Krisztina, azaz GLORIA következő háromszámos EP-je, amelyről a második számhoz videoklip is készült. A WRD című album TPR című szerzeményéhez Kőrösi Máté, a Dívák című dokumentumfilm rendezője forgatott különleges helyszínen, a Fóti Homokbányában.

©

“Ahogy Kriszti mesélt a projektről, elkezdett körvonalazódni a koncepció: egy live performance-szerű videót képzeltem el, sivatagi környezetben, két-három kamerával felvéve. Mindig arra törekszem, hogy olyasmit mutassak meg, amit én magam sem láttam még, és mindezt lehetőleg úgy, hogy ne kelljen hozzá egy monumentális eszközparkot igénybe venni. Ez utóbbi persze nem mindig jön össze. Végül a TPR-t is hat különböző kamerával vettük fel (volt köztük GoPro, iPhone, handicam és 6K-s digitális is), és a forgatás is jóval extrább volt, mint ahogy terveztük" - fogalmaz Kőrösi, és hozzáteszi, hogy például volt, amikor kisebb homokviharban kellett a csapatnak helyt állnia.

A forgatás abban az értelemben is különleges volt, hogy a körbe felállított kamerákat nem az operatőr, hanem az énekes Dányi Krisztina indította el, a stáb pedig megpróbált elrejtőzni, hogy még véletlenül se látszódjanak a felvételen. A kamerák mozgatása egy koreográfia része volt, amit Cuhorka Emese kortárs táncművész segítségével dolgoztak ki.

Az EP első két dala, a WRD és a TPR üzenete egymásra épít. Előbbi arról szól, hogy lépjünk át saját korlátainkon, és induljunk el az ismeretlen felé. Utóbbi már inkább annak az állapotnak szól, ami azután vár minket, hogy elhagytuk a buborékunkat, és egyszerűen túl soknak érzünk minden külső hatást, csak egy kis nyugalomra vágyunk.

©

Dányi mellett S Olbricht, azaz Mikolai Martin is a dal producere, ennek az együttműködésnek köszönhetően a számban a dekonstruált edm és a melankolikus house kiegészítik egymást.

Az EP-re felkerült az elvárások és a valóság közötti ellentétet feszegető, szintén hárombetűs szerzemény, az SVN is, melynek alapjául az az elgondolás szolgált, hogy az életünk is egy mesterséges intelligenciához hasonlóan működik, hiszen mindig arra törekszünk, hogy az elvárásaink és a valóság között a lehető legkisebb legyen az eltérés.

GLORIA-t legközelebb december 9-én a Magyar Zene Házában ad koncertet.