Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Smaragdokkal kapcsolták le a határon Zelenszkij hazaáruló antihősét

Andrij Naumovot, az ukrán titkosszolgálat korábbi vezetőjét határátkelés közben kapcsolták le a szerb határnál. A férfi egy társával együtt Észak-Macedóniába próbált átkelni, amikor a szerb határőrök megállították őket, ugyanis rengeteg készpénzt és smaragdokat találtak náluk.

Letartóztatták a volt ukrán titkosszolgálati vezetőt és egy német társát Szerbia déli részén pénzmosás gyanúja miatt. A két férfi megpróbált átkelni a határon, több mint 600 ezer euróval, 120 ezer dollárral és két smaragddal az autójukban, amiket nem jelentettek be – írja a Jutarnji horvát napilap.

A szerb belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a határrendészek

607 990 euró és 124 924 dollár készpénzt, valamint két értékes smaragdot találtak a presevoi határátkelőnél.

Naumov és társa akár 12 év börtönbüntetésre is számolhat. Andrij Naumov 2019-ben csatlakozott az az ukrán titkosszolgálathoz, két évre rá pedig a belbiztonsági osztály vezetőjévé nevezték ki.

Serbia has arrested Andriy Naumov, ex head of the security service of Ukraine in the Kherson region that is under Russian occupation now. He left Ukraine in hours before the Russian invasion and was accused in treason. He was arrested having over €600k, ~$125K and diamonds pic.twitter.com/vCY8Myvzgg

— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) June 10, 2022

A helyi média szerint néhány órával az orosz invázió kezdete előtt hagyta el Ukrajnát, családját pedig már korábban előre küldte. Zelenszkij március 31-én hivatalosan is kirúgta, azt állítva, hogy hazaárulást követett el, továbbá „antihősnek” nevezte, aki megszegte katonai esküjét.