Hungary

Súlyosabb ítélet az idős embert bántalmazóknak

Növelte a fegyházbüntetését a Debreceni Ítélőtábla annak a két férfinak, akik saját otthonában fosztották ki és bántalmazták ismerősüket, majd a férfit egy székhez kötözve magára hagyták.

Az ítélőtábla a bűncselekmény minősítését megváltoztatta, azt társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására fogyatékossága miatt képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérleteként minősítette.

Ezért L. J. elsőrendű vádlott szabadságvesztés büntetését 12 évről 15 évre, L. Zs. másodrendű vádlott büntetését 14 évről 20 évre súlyosította, egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerőre emelkedett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2017 novemberében, a késő esti órákban a sértett miskolci lakása előtt sétáltak el, amikor észrevették, hogy a ház egyik szobájában világos van és látták, hogy az általuk korábbról ismert idős férfi otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy bemennek a házba és megszerzik az értékeit. A vádlottak az ajtót betörve jutottak be az ingatlanba. A sértett meghallotta a zajt, a bejárati ajtóhoz ment, mire a két férfi azonnal ütni kezdte a náluk lévő lécdarabokkal.

Ezt követően egy székhez kötözték, majd több órán keresztül, megalázó és kíméletlen módon bántalmazták, miközben pénzt követeltek tőle. A bántalmazások hatására a sértett elmondta, hol tartja az értékeit. A vádlottak elvették a férfi pénzét és a bankkártyáját, majd a lekötözött sértett száját leragasztották és elhagyták az ingatlant.

A vádlottak a sértett bankkártyájáról felvett pénz egy részét ruhaneműkre és mobiltelefonra költötték.

A sértettet a szomszédja 2 nap elteltével a székhez kötözve, legyengült állapotban találta meg a férfit, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, a koponya bevérzéseivel járó, életveszélyes sérülést, maradandó fogyatékosságot eredményező koponyasérülést szenvedett.

(MTI)

Football news:

Barcelona, Real Madrid and Bayern are Interested in Barella. Catalans want to sign Inter midfielder in the summer (gds)
Huntelaar returned to Schalke. 37-year-old striker signed until the end of the season
Christian Pulisic: My faith in God has grown significantly. I don't know how I would have coped without feeling like he was looking out for me
In Turkey, a retrial will be held in the case of the harassment of Turan to the wife of the singer Berk
Ole Gunnar Solskjaer: Bruno not tired. If I ask him, he will never say this
Hundreds of people with color blindness complained about the colors of the uniforms in the Liverpool - Manchester United match. The hosts played in red, the guests-in dark green
Setien's former assistant at Barca has taken charge of Andorra Pique